Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2015

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - Vaativille tietoturvallisuus- ja viranomaismarkkinoille suunnatulle Bittium Tough Mobile -älypuhelimelle kansallinen tietoturvaluokitus

Joulukuu 10, 2015

Vaativille tietoturvallisuus- ja viranomaismarkkinoille suunnatulle Bittium Tough Mobile -älypuhelimelle kansallinen tietoturvaluokitus


Lehdistötiedote

Vapaa julkaistavaksi 10.12.2015 kello 10.00

Vaativille tietoturvallisuus- ja viranomaismarkkinoille suunnatulle Bittium Tough Mobile -älypuhelimelle kansallinen tietoturvaluokitus

Bittium Tough Mobile ja siihen liittyvä hallinta- ja VPN-salausjärjestelmä on ensimmäinen virallisen salaustuotehyväksynnän saanut mobiiliratkaisu Suomessa, jolla voidaan turvaluokitellun aineiston luomisen ja käsittelyn lisäksi myös siirtää aineistoa älypuhelimen sekä siihen kytkeytyneiden taustajärjestelmien välillä.

Oulu, 10.12.2015 - Viestintävirasto on myöntänyt tietoturvallisuus- ja viranomaismarkkinoille suunnatulle Bittium Tough Mobile LTE-älypuhelimelle sekä sen hallinta- ja salausjärjestelmälle hyväksynnän käsitellä kansalliselle suojaustasolle IV (STIV) luokiteltua aineistoa. Bittiumin mobiiliratkaisu on ensimmäinen virallisen salaustuotehyväksynnän saanut kokonaisuus Suomessa, jolla voidaan turvaluokitellun aineiston luomisen ja käsittelyn lisäksi myös siirtää aineistoa älypuhelimen sekä siihen kytkeytyneiden taustajärjestelmien välillä.

Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus on arvioinut Bittium Tough Mobile -älypuhelimen, siihen liittyvän Bittium Secure Suite -hallintajärjestelmän ja Bittium SafeMove Mobile VPN -salausjärjestelmän. Perusteellisen arvioinnin perusteella Bittium Tough Mobile taustajärjestelmineen on hyväksytty käytettäväksi salaustuotteena, kun tuotteella suojataan kansallisen suojaustason IV (STIV) mukaisesti luokitellun aineiston luottamuksellisuutta. Arviointi perustuu viranomaisten kansalliseen Katakri 2015 auditointityökaluun sekä Viestintäviraston laatimaan ohjeeseen kryptografisista vaatimuksista .

"Bittium Tough Mobile, Bittium Secure Suite sekä Bittium SafeMove Mobile VPN läpäisivät integroituna järjestelmänä tuotehyväksyntätestauksen ensimmäisenä Suomessa tässä laajuudessa. Bittiumin tuottaman kokonaisuuden avulla valtion organisaatioilla on mahdollista toteuttaa tietoturvallinen mobiili käyttöympäristö omille sovelluksilleen.   Monikerroksinen, ohjelmisto- ja laitetason tietoturvatoteutuksiin perustuva ratkaisu on hieno osoitus kotimaisesta osaamisesta tietoturvallisten ratkaisujen tuottamisessa", kertoo Kyberturvallisuuskeskuksen tarkastukset ja hyväksynnät -ryhmän päällikkö Aki Tauriainen.

"Tämä etappi on tärkeä osoitus meidän kryptoteknologian osaamisesta sekä Bittiumin sitoutumisesta omalla panoksellaan Suomen kyberturvallisuusstrategiaan. Bittiumin tietoturvallinen mobiiliratkaisu sopii erittäin hyvin sekä kotimaisille että kansainvälisille tietoturvallisuus- ja viranomaismarkkinoille, mutta myös yritysmaailmaan, jossa on tarve korkeaan tietoturvaan.", sanoo Hannu Huttunen, toimitusjohtaja, Bittium.

Bittium Tough Mobile on edistyksellinen uuden sukupolven tietoturvallinen älypuhelin. Laite on rakennettu erityisesti vaativille tietoturvallisuus- ja viranomaismarkkinoille. Bittium Tough Mobilen turvaominaisuudet on rakennettu perustuen erillisiin tietoturvapiireihin joiden avulla salaustoiminteet voidaan toteuttaa luotettavasti eriytettynä laitteen muista toiminnoista. Samoihin piireihin perustuen laitteen ohjelmiston sekä elektroniikan eheys voidaan taata sekä laitteeseen kohdistuvat fyysiset hyökkäykset voidaan havaita.  Laitteen ohjelmisto perustuu Bittiumin tietoturvalliseksi koventamaan versioon avoimen lähdekoodin Android 5.1.1 käyttöjärjestelmästä.

Bittium Secure Suite on erityisesti Bittium Tough Mobile - päätelaitteelle suunniteltu etähallintaohjelmisto. Ratkaisun avulla laitteiden tietoturvaominaisuuksia voidaan räätälöidä organisaation vaatimuksiin sopiviksi, laitteita voidaan hallita etänä sekä niistä voidaan kerätä ajantasaista tietoa.

Bittium SafeMove Mobile VPN -salausjärjestelmä on tietoliikenteen salaamiseen käytetty kokonaisratkaisu joka koostuu päätelaitteessa olevasta asiakasohjelmistosta sekä VPN-yhteyskäytävästä. Ratkaisu perustuu IPSec-standardiin ja sitä käyttäessä kaikki IP-pohjainen tietoliikenne päätelaitteen ja sitä käyttävän organisaation taustajärjestelmien välillä on aina vahvasti salattua.

Katakri 2015 - tietoturvallisuuden auditointityökalu viranomaisille, jota käytetään arvioitaessa kohdeorganisaation kykyä suojata viranomaisen salassa pidettävää tietoa.

Lisätietoja:

Jari Sankala
Myyntijohtaja
Puh. 040 344 3507
Email: Sales(a)bittium.com

Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium
Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja 30 vuoden aikana kertynyttä syvällistä radioteknologian osaamistaan. Asiakkailleen Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja sekä tuotekehityspalveluita. Lisäksi Bittium tarjoaa korkealaatuisia tietoturvaratkaisuja mobiililaitteisiin ja kannettaviin tietokoneisiin. Bittiumin jatkuvien toimintojen vuoden 2014 liikevaihto oli 52,7 miljoonaa euroa ja liikevoitto 0,8 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com