Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2015

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - Bittium jatkaa taktisen kommunikaation järjestelmänsä kehitystyötä yhteistyössä Suomen Puolustusvoimien kanssa

Lokakuu 14, 2015

Bittium jatkaa taktisen kommunikaation järjestelmänsä kehitystyötä yhteistyössä Suomen Puolustusvoimien kanssa


Lehdistötiedote

Vapaa julkaistavaksi 14.10.2015, kello 17:10

Bittium jatkaa taktisen kommunikaation järjestelmänsä kehitystyötä yhteistyössä Suomen Puolustusvoimien kanssa

Oulu, 14.10.2015 - Bittium (entinen Elektrobit) jatkaa taktiseen tiedonsiirtoon tarkoitetun Bittium Tactical Wireless IP Network -järjestelmän (TAC WIN) kehitystyötä yhteistyössä Puolustusvoimien kanssa. Bittium on saanut Puolustusvoimilta tilauksen Bittium TAC WIN -ohjelmistoradiojärjestelmän aaltomuodon jatkokehityksestä, jolla tuodaan käytössä olevaan järjestelmään lisää ominaisuuksia ja optimoidaan suorituskykyä. Järjestelmän ohjelmistopohjaisuuden ansiosta Bittium TAC WIN -järjestelmä on helposti päivitettävissä, mikä mahdollistaa uusien suorituskykyjen tuomisen järjestelmään kustannustehokkaasti järjestelmän koko elinkaaren ajan. Tilaus Bittium TAC WIN -järjestelmän aaltomuodon kehitystyöstä on jatkoa syyskuussa 2011 solmitulle hankintasopimukselle sekä hankintasopimusta seuranneille tuotetoimituksille, jotka on aloitettu joulukuussa 2012 ja ovat jatkuneet heinäkuussa 2014 saadun lisätilauksen myötä. Alkuperäisen hankintasopimuksen mukaisesti Bittium kehittää Puolustusvoimille langattoman runkoverkon sekä toimittaa siihen kuuluvia ohjelmistoradioita. Nyt tehdyn tilauksen mukainen työpaketti toimitetaan Puolustusvoimille vuoden 2016 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana.

"Bittiumin ja Puolustusvoimien pitkäjänteinen yhteistyö Bittium TAC WIN -järjestelmän parissa on mahdollistanut järjestelmän jatkuvan kehittämisen sekä Puolustusvoimien tarpeisiin että kansainvälisille markkinoille. Ohjelmistoradioteknologian avulla pystymme jatkuvasti kehittämään järjestelmämme ominaisuuksia ja näin mahdollistamme asiakkaillemme parhaan mahdollisen käytettävyyden, tiedonsiirtokapasiteetin ja liikkuvuuden taistelukentän muuttuviin tarpeisiin", sanoo Bittiumin Defense-ratkaisuista vastaava johtaja Harri Romppainen.

Bittium Tactical Wireless IP Network (TAC WIN) on sotilas- ja viranomaiskäyttöön tarkoitettu langaton laajakaistaverkko. Se mahdollistaa MANET (Mobile Ad Hoc Network)-, linkki- ja liityntäverkkojen muodostamisen yhdeksi loogiseksi IP-verkoksi nopeasti paikasta riippumatta. Se on yhteensopiva nykyisten kiinteiden ja langattomien verkkoinfrastruktuurien kanssa. Järjestelmän ydin on ohjelmistoradioteknologiaan perustuva taktinen reititin, joka on monikäyttöinen, helppo mukauttaa erilaisiin tarpeisiin ja ohjelmistoilla päivitettävissä tulevia tarpeita varten. Taktisella reitittimellä voidaan muodostaa vapaasti sekä langallisia että langattomia laajakaistaisia tiedonsiirtoyhteyksiä. Järjestelmään kuuluvilla kolmen eri taajuusalueen radioyksiköillä voidaan muodostaa joustavasti erilaisia verkkorakenteita erilaisiin viestintätarpeisiin. Kaikki järjestelmän tuotteet on suunniteltu vaativiin kenttäolosuhteisiin ja järjestelmän käyttöönotto on automaattisten toimintojen ansiosta nopeaa.

Bittiumin nyt saama tilaus on arvoltaan 2,0 miljoonaa euroa (arvonlisäveroton hinta). Tilauksella ei ole merkittävää vaikutusta Bittiumin liikevaihtoon, liiketulokseen tai taloudelliseen asemaan, eikä tilaus muuta yhtiön tammi-kesäkuu 2015 osavuosikatsauksessa 6.8.2015 julkistamaa vuotta 2015 koskevaa taloudellista näkymää. Puolustusvoimien lisähankintavaraus aaltomuodon jatkokehitykseen on arvoltaan 1,1 miljoona euroa (arvonlisäveroton hinta).

Lisätietoja:

Jari Sankala
Myyntijohtaja
Puh. 040 344 3507
Email: defense(a)bittium.com

Jakelu:
Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium
Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja pitkäaikaista ja syvällistä radioteknologian osaamistaan. Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja tuotealustoihinsa perustuvia asiakaskohtaisia ratkaisuja sekä tuotekehityspalveluita eri toimialoilla toimiville asiakkailleen. Lisäksi Bittium tarjoaa korkealaatuisia tietoturvaratkaisuja mobiililaitteisiin ja kannettaviin tietokoneisiin. Bittiumin jatkuvien toimintojen vuoden 2014 liikevaihto oli 52,7 miljoonaa euroa ja liikevoitto 0,8 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu NASDAQ Helsingissä. www.bittium.com