Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2015

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - Elektrobit Oyj:n (EB) Automotive-liiketoiminnan myynti Continental AG:lle on toteutunut ja nimenmuutos Bittium Oyj:ksi on rekisteröity

Heinäkuu 01, 2015

Elektrobit Oyj:n (EB) Automotive-liiketoiminnan myynti Continental AG:lle on toteutunut ja nimenmuutos Bittium Oyj:ksi on rekisteröity


Pörssitiedote

Vapaa julkaistavaksi 1.7.2015, kello 15.15

Elektrobit Oyj:n (EB) Automotive-liiketoiminnan myynti Continental AG:lle on toteutunut ja nimenmuutos Bittium Oyj:ksi on rekisteröity

Bittium Oyj (entinen Elektrobit Oyj, "Yhtiö" tai "Bittium") on tänään saanut päätökseen Automotive-liiketoiminnan myynnin Continental AG:lle ("Continental"). Osakekauppasopimus Continentalin kanssa allekirjoitettiin 18.5.2015 ja osakekauppa toteutui 1.7.2015.  Kaupan toteutumisen ehdot, kuten EB:n ylimääräisen yhtiökokouksen hyväksyntä, tarvittavien viranomaislupien myöntäminen ja muut tavanomaiset kaupan ehdot ovat täyttyneet. Kauppahinta oli 600 miljoonaa euroa, joka maksettiin kokonaisuudessaan käteisenä kaupan toteuttamisen yhteydessä.

Kaupan toteuduttua toiminimen muutos Bittium Oyj:ksi, englanniksi Bittium Corporation, on rekisteröity kaupparekisteriin 1.7.2015. Yhtiö jatkaa Wireless-liiketoimintaansa ja jatkaa listattuna NASDAQ Helsingissä uudella nimellään. Bittiumin uusi kaupankäyntitunnus pörssin järjestelmissä on BITTI ja se tulee voimaan arviolta 2.7.2015. Muutokset eivät vaadi osakkeenomistajilta toimenpiteitä. Yhtiön www-sivujen osoite on 1.7.2015 alkaen www.bittium.com .

Transaktion odotetaan kasvattavan Bittiumin vuoden 2015 nettotulosta noin 530 miljoonalla eurolla kertaluonteisesti. Kassavirran arvioidaan kasvavan noin 575 miljoonalla eurolla kertaluontoisesti. Nettotulosta ja nettokassavirtaa koskevat arviot ovat ennusteita, jotka perustuvat tällä hetkellä saatavilla oleviin tietoihin ja Bittiumin johdon arvioihin, ja todelliset vaikutukset riippuvat Elektrobit Automotive -alakonsernin kaupan toteutumishetken taseeseen sisältyvistä varoista sekä transaktioon liittyvistä lopullisista kuluista. Yhtiö suunnittelee täsmentävänsä arvioita toteutuneen kaupan taloudellisista vaikutuksista tammi-kesäkuun 2015 osavuosikatsauksen julkistamisen yhteydessä 6.8.2015.

Bittium suunnittelee kotiuttavansa transaktion nettotuoton suurimman osan tai kokonaan osakkeenomistajilleen ja järjestävänsä ylimääräisen yhtiökokouksen syyskuussa 2015 päättämään varojen jakamisesta. Suunniteltu varojen jako edellyttää ylimääräisen yhtiökokouksen päätöksen tueksi erillisen välitilinpäätöksen laatimista.

Tammi-kesäkuun 2015 osavuosikatsauksessaan Bittium tulee raportoimaan Wireless-liiketoimintansa jatkuvana liiketoimintana ja Automotive-liiketoimintansa lopetettuna liiketoimintana.

Yhtiö kertoi yritysjärjestelystä ensimmäisen kerran 19.5.2015 julkistetulla pörssitiedotteella ja kauppaan liittyvistä ylimääräisen yhtiökokouksen päätöksistä 11.6.2015 julkistetulla pörssitiedotteella.

Oulussa, 1.7.2015

Bittium Oyj
Hallitus

Lisätietoja:

Jukka Harju
Toimitusjohtaja
Bittium Oyj
Puh. 040 344 5466

Jakelu:

NASDAQ Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium

Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja pitkäaikaista ja syvällistä radioteknologian osaamistaan. Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja tuotealustoihinsa perustuvia asiakaskohtaisia ratkaisuja sekä tuotekehityspalveluita eri toimialoilla toimiville asiakkailleen. Lisäksi Bittium tarjoaa korkealaatuisia tietoturvaratkaisuja mobiililaitteisiin ja kannettaviin tietokoneisiin. Bittiumin jatkuvien toimintojen vuoden 2014 liikevaihto oli 53,0 miljoonaa euroa ja liikevoitto 1,0 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu NASDAQ Helsingissä. www.bittium.com