Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2015

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - Elektrobit (EB) palkittiin TU-Automotive Awards 2015 -tilaisuudessa

Kesäkuu 10, 2015

Elektrobit (EB) palkittiin TU-Automotive Awards 2015 -tilaisuudessa


Lehdistötiedote

Julkaisuvapaa 10. kesäkuuta 2015 kello 22:30

Elektrobit (EB) palkittiin TU-Automotive Awards 2015 -tilaisuudessa

EB Assist Electronic Horizon -järjestelmä on saanut Best Safety or Advance Driver Assistance System (ADAS) -palkinnon

Detroit, 10.6.2015 - Elektrobitin (EB) kuljettajaa avustava järjestelmä EB Assist Electronic Horizon valittiin parhaaksi turvallisuus- tai ADAS-ratkaisuksi Michiganin Novissa Yhdysvalloissa 3.-4.6 järjestetyssä TU-Automotive Detroit 2015 -konferenssissa ja näyttelyssä. EB:n kuljettajaa avustava teknologia voitti tämän arvostetun palkinnon jo toisena vuotena peräkkäin.

EB Assist Electronic Horizon tarjoaa kuljettajaa avustavien ennakoivien järjestelmien tarvitsemat tarkat kartta- ja topografiatiedot. Tällaisia järjestelmiä ovat esimerkiksi yönäköjärjestelmä, mutkanopeusvaroitin ja liikennemerkkien tunnistaminen sekä sähköautojen ja automaattisten ajotoimintojen käyttämät toimintasäteen laskentajärjestelmät. Se yhdistää navigointiohjelmiston ja kuljettajaa avustavien järjestelmien ohjelmistot, joten sen avulla autonvalmistajat voivat kehittää järjestelmiä, jotka auttavat kuljettajaa ennakoimaan edessä olevan tien ominaisuuksia sekä takaavat turvallisen ja mukavan ajokokemuksen.

"Tämä palkinto on tunnustus EB:n pitkäjänteiselle panostukselle pyrkiä toimittamaan autoalan innovatiivisimpia autojen sisäisiä, kuljettajaa avustavia toimintoja ja turvallisuusratkaisuja", sanoo EB:n Automotive-liiketoimintasegmentin johtaja Alexander Kocher. "Elektroniseen horisonttiin perustuvien kuljettajaa avustavien toimintojen avulla autonvalmistajat voivat vahvistaa asemiaan turvallisuus- ja mukavuusominaisuuksien tarjoajina sekä parantaa automaattiseen ajamiseen liittyviä valmiuksiaan. On hienoa, että panostuksemme alan innovaatioiden kehittämiseen sekä kumppaniemme ja asiakkaidemme tukemiseen on saanut tällaisen tunnustuksen."

EB on yksi harvoista autoalan yrityksistä, jotka tarjoavat navigointijärjestelmän ja kuljettajaa avustavat järjestelmät yhdistävän, sähköiseen horisonttiin perustuvan ohjelmiston. Sen ansiosta autonvalmistajat voivat tarjota kuluttajille entistä tarkempia, helppokäyttöisempiä ja tehokkaampia järjestelmiä. Elektrobitin EB Assist Electronic Horizon on ainutlaatuinen tuote, joka pystyy tuottamaan tarkemmat tiegeometriatiedot kuin mikään muu markkinoilla oleva järjestelmä.

EB oli myös ehdolla Connected Car System Integrator -palkinnon saajaksi Audi Virtual Cockpit -mittaristosta. Se on ainutlaatuinen, kuljettajan ympärille rakennettu digitaalinen mittaristo, joka on kehitetty EB GUIDE -käyttöliittymäsuunnitteluohjelmiston avulla. Intuitiivinen Audi Virtual Cockpit on suunniteltu antamaan kuljettajalle paras mahdollinen käyttökokemus.

Elektrobit Oyj (EB)
EB on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden vaativiin sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi. Vuoden 2013 liikevaihto jatkuvista toiminnoista oli 199,3 miljoonaa euroa ja liikevoitto oli 8,1 miljoonaa euroa. Elektrobit Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsingissä. www.elektrobit.com

EB:n tuotteet ja palvelut autoteollisuudelle
EB:n Automotive-liiketoiminta on vakiinnuttanut asemansa yhtenä tärkeimmistä autoteollisuuden sulautettujen ohjelmistoratkaisujen tuottajista. Innovatiivisten ohjelmistotuotteiden kehittämisen ohella se on myös erikoistunut autoteollisuuden suunnittelupalveluihin ja konsultointiin. Se toteuttaa monenlaisia ohjelmistoratkaisuja AUTOSAR- ja FlexRay-järjestelmiin sekä viihde- ja viestintäjärjestelmiin, navigointi-, HMI- ja kuljettajaa avustaviin järjestelmiin. EB jatkaa investointeja ominaisuuksien integrointiin ja kehitystyökaluihin nopeuttaakseen autojen sisäisten laitteiden pääsyä markkinoille ja volyymituotantoon. http://automotive.elektrobit.com  

Lisätietoja:
Manuela Papadopol
Markkinointijohtaja, EB:n Automotive-liiketoimintasegmentti
Puh. +1 425 686 3100
Email: Manuela.Papadopol@elektrobit.com

Stephannie Depa
Breakaway Communications EB:lle
Puh. +1 415 358 2485
Email: sdepa@breakawaycom.com

Jakelu:
Tärkeimmät tiedotusvälineet