Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2015

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - Kotimaisilta toimijoilta kansallisen korotetun turvatason mobiiliviestintäpalvelu

Toukokuu 27, 2015

Kotimaisilta toimijoilta kansallisen korotetun turvatason mobiiliviestintäpalvelu


Lehdistötiedote

Vapaa julkaistavaksi 27.5.2015, kello 13.45

Kotimaisilta toimijoilta kansallisen korotetun turvatason mobiiliviestintäpalvelu 

EB (Elektrobit), Digia ja Elisa ovat solmineet aiesopimuksen korotetun kansallisen turvatason täyttävän salatun mobiiliviestintäpalvelun suunnittelusta ja toteuttamisesta. Ratkaisussa EB vastaa turvaluokitetusta älypuhelimesta ja sen verkkoliikennesuojauksesta, Digia puheen ja viestien salausratkaisuista sekä niiden taustajärjestelmästä ja Elisa korkean turvatason kokonaispalvelun tuottamisesta.

Kaikilla kolmella yrityksellä on vahva kokemus turvallisten viranomaisjärjestelmien ja -palveluiden toteuttamisesta. Yhteistyössä kerätään kyberturvallisuuden eri osa-alueiden asiantuntemus ja valmisratkaisut yhteen, jotta kansalliset turvallisuusvaatimukset täyttävä (ST III; tietoaineisto luottamuksellista) salatun mobiiliviestinnän kokonaispalvelu saadaan toteutettua täysin kotimaisin voimin ja voidaan ottaa käyttöön nopealla aikataululla.

- Täysin suomalainen ratkaisu tarjoaa luotettavuutta ja mahdollistaa jatkuvan tietoturvan päivittämisen kansalliset tarpeet huomioiden. Yhteistyö vahvistaa suomalaista kyberturvallisuusosaamista, luo kasvumahdollisuuksia kotimaassa ja edellytyksiä viennin kehittymiselle. Kotimaisesta ratkaisusta syntyvä hyöty ja työpaikat jäävät Suomeen, toimijat toteavat.

Tietoturvallinen ja kestävä älypuhelin, EB Tough Mobile

EB vastaa yhteistyössä turvaluokitetun älypuhelimen valmistuksesta sekä katkeamattoman verkkoliikennesuojauksen toteutuksesta.

EB Tough Mobile on tietoturvallinen ja kestävä Android-pohjainen 4G-älypuhelin, jossa yhdistyvät viimeisimmät tietoturvaratkaisut ja kaupalliset laiteteknologiat.

- Erikoiskomponenteilla ja -ohjelmistolla toteutettu mobiililaite mahdollistaa kerroksittaisen laite- ja ohjelmisto-tietoturvan toteuttamisen. Viiden tuuman HD-kosketusnäytöllä varustettu älypuhelin on veden-, iskun- ja pölynkestävä, kertoo EB:n myynti- ja markkinointijohtaja Jari Sankala.

EB SafeMove Mobile VPN -ohjelmisto puolestaan mahdollistaa IP-pohjaisten sovellusten ja verkkojen hyödyntämisen suojaamalla älypuhelimen ja tarvittavien palveluiden väliset yhteydet. Tietoliikenteen salauksen lisäksi ohjelmisto sisältää palomuuritoiminnallisuuden.

- SafeMoven avulla voidaan taata, että älypuhelimen kaikki verkkoliikenne on vahvasti salattua. Laitteen liikennöinti voidaan suojata täysin, vaikka käytetäänkin julkisia matkapuhelin- ja lähiverkkoyhteyksiä, Sankala jatkaa.

Helppokäyttöinen mobiiliviestinnän salausratkaisu, Digia Salpa

Digia vastaa yhteistyössä viestintäratkaisusta, joka takaa viestinnän turvallisuuden, luottamuksellisuuden ja todentamisen EB:n päätelaitteessa.

Digia Salpa on helppokäyttöinen ja selkeä mobiiliviestinnän ratkaisu, joka salaa sekä puheen että viestiliikenteen.

- Ratkaisuun kuuluu päätelaitesovellus ja korkean käytettävyyden taustajärjestelmä eli tilannekeskus. Tilannekeskus mahdollistaa esimerkiksi organisaatiokohtaisen hallinnan, ryhmäviestit, tilatiedot ja käyttäjien toimien tallentamisen lokiin. Tilannekeskus voidaan myös integroida muihin järjestelmiin, esimerkiksi identiteetinhallintajärjestelmään, toteaa Digian julkishallinnon toimialajohtaja Sami Rantanen.

Turvavaatimukset täyttävä palvelu Elisalta

Elisa tarjoaa viranomaisten vaatimukset täyttävän korotetun turvatason kokonaispalvelun, joka takaa tietoturvallisen työskentelyn mobiiliyhteyden varassa. Käyttäjien ja avainten hallinta sekä muut hallinnointitoimet toteutetaan valmiiksi tuotteistettuna ratkaisuna, joka on käytössä jo muissa vastaavan turvatason palveluissa. Palvelu täyttää korotetun turvaluokan (ST III) mukaiset vaatimukset.

- Asiakasorganisaatiot voivat itse hallita omien käyttäjiensä salausavaimia, mutta palvelu mahdollistaa myös sujuvan salatun viestinnän eri organisaatioiden kesken. Vahva salaus takaa viestiliikenteen luottamuksellisuuden päätelaitteiden välillä, mikä mahdollistaa täysin tietoturvallisen viestinnän mobiilisti missä tahansa, kuvailee Elisan kyberturvapalveluista vastaava liiketoimintajohtaja Pasi Korhonen.

Lisätietoja:

Elektrobit Wireless Communications Oy
Jari Sankala, myynti- ja markkinointijohtaja
Puh. 040 344 3507

Digia Oyj
Sami Rantanen, toimialajohtaja, julkishallinto
Puh. 040 772 2920

Elisa Oyj
Pasi Korhonen, liiketoimintajohtaja, tietoverkot
Puh. 050 506 0804

Elektrobit Oyj (EB)
EB on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden vaativiin sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi. Vuoden 2014 liikevaihto oli 224,1 miljoonaa euroa ja liikevoitto oli 16,8 miljoonaa euroa. Elektrobit Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsingissä. www.elektrobit.com

Wireless-liiketoimintasegmentissä EB tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja tuotealustoihinsa perustuvia asiakaskohtaisia ratkaisuja puolustus-, turvallisuus- ja muille viranomaismarkkinoille, IoT- markkinoille (Internet of Things) sekä teollisuuden käyttöön.

Digia Oyj
Digia on suomalainen ohjelmisto- ja palveluyritys, joka auttaa alansa johtavia toimijoita palveluiden kehittämisessä, toiminnan ohjaamisessa ja tiedon hyödyntämisessä kotona ja kansainvälisesti. Kehitystämme ohjaa ihmisten muuttuva arki.

Digia toimii noin tuhannen osaajansa voimin Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Saksassa, Kiinassa, Venäjällä ja Yhdysvalloissa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2014 oli 97,4 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna NASDAQ OMX Helsingissä (DIG1V). www.digia.com

Elisa Oyj
Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu NASDAQ OMX Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2014 oli 1,54 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi