Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2015

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - Elektrobit (EB) avartaa auto-innovaatioden näkymiä CES 2015 messuilla

Tammikuu 05, 2015

Elektrobit (EB) avartaa auto-innovaatioden näkymiä CES 2015 messuilla


Lehdistötiedote

Julkaisuvapaa 5. tammikuuta 2015 kello 16:00

Elektrobit (EB) avartaa auto-innovaatioden näkymiä CES 2015 messuilla

Yhtiö kertoo Silicon Valley Innovation Lab -kehityskeskuksestaan, esittelee uusimpia verkottuneiden autojen ja autonomisen ajamisen auto-ohjelmistojaan ja toimii autourheilufani ja näyttelijä Tricia Helferin isäntänä

LAS VEGAS (CES 2015, messuosasto North Hall Booth #2107), 5.1.2015 - Elektrobit (EB) - jonka käyttöliittymä-, navigointi-, ajamista auttavia ja elektronisten ohjausyksiköiden ohjelmistoja käytetään yli 75 miljoonassa ajoneuvossa kaikkialla maailmassa - keskittyy CES 2015 -messuilla auto-ohjelmistoinnovaatioiden edistämiseen. EB esittelee Silicon Valley -laboratorionsa ja demonstroi auto-ohjelmistojaan niin omalla messuosastollaan kuin konseptiautossa ja esittelyautossa yhdessä kumppaninsa QNX Software Systemsin sekä muiden CES-messuille osallistuvien autovalmistajien ja kumppanien kanssa.

Autourheilun ystävänä tunnettu näyttelijä Tricia Helfer keskustelee torstaina 8.1. aiheesta "Future of Mobility" Fordin ja EB:n johtohenkilöiden kanssa Ford Broadcast Stage -näyttämöllä. Keskustelun aiheena ovat autoilun uusimmat trendit, esimerkiksi kuluttajateknologian tulo ajoneuvoihin ja moottoripyöriin, tuulilasinäytöt ja navigointi- ja ajamista avustavien järjestelmien alati kasvava merkitys kaikenlaisissa moottoriajoneuvoissa. Helferiä, joka tunnetaan tulevaisuuteen sijoittuvista TV-sarjoista, kuten Syfyn "Taisteluplaneetta Galacticasta" sekä uudesta sarjasta "Ascension", kiinnostaa erityisesti, miten nämä teknologiat vaikuttavat tulevaisuuden pitkälle automatisoituihin ja itsestään ohjautuviin ajoneuvoihin.

Messuosastollaan (North Hall #2107) EB esittelee ohjelmistojaan kahdessa tuotannossa olevassa automallissa, nimittäin 2015 Mercedes-Benz E400:ssa, johon on asennettu EB:n kehittämä edistynyt ajamista avustavan järjestelmän ohjelmisto, ja 2015 Volkswagen E-Golfissa, jossa on EB Street Director -navigointiohjelmisto ja EB GUIDE -käyttöliittymäohjelmisto sekä useita EB tresos -ohjelmistokomponentteja ja Functional Safety -komponentteja, jotka mahdollistavat auton ydinkäyttöliittymän toiminnallisuudet.

QNX Software Systemsin osastolla (North Hall #2231), EB ja Blackberryn tytäryhtiö QNX Software Systems, joka on yksi ajoneuvo-ohjelmistojen käyttöjärjestelmien johtavista toimittajista, esittelevät yhteistä turvallisen ja mukavan ajamisen visiotaan sekä konsepti- että esittelyautoissa, joihin on integroitu EB:n uusinta ADAS-teknologiaa. Näin messuvierailla on ainutlaatuinen tilaisuus "koeajaa" automaattisilla turvaominaisuuksilla varustettuja seuraavan sukupolven autoja. Sekä muunneltuun vm. 2015 Maserati Quattroporteen perustuva virtaviivainen konseptiauto että muunneltuun Jeep Wrangleriin perustuva esittelyajoneuvo on varustettu EB Street Director -navigointiohjelmistolla ja EB Assist ADASISv2S Electronic Horizon -ratkaisun uusimmalla versiolla, joka sisältää uuden liikennemerkkien havaitsemistoiminnallisuuden.

EB Silicon Valley Innovation Lab -kehityskeskus, jonka toiminnan on tarkoitus käynnistyä tammikuussa 2015, keskittyy langattomin yhteyksin varustettujen ajoneuvojen ja autonomisen ajamisen edistämiseen liittyvien EB:n ohjelmistoratkaisujen tutkimus- ja kehitystyöhön. EB kokoaa insinööritiimin, joka omistautuu tulevaisuuden teknologioille sekä tutkimus- ja esikehitystyöhön EB:n piilaaksossa toimivien asiakkaiden kanssa.

Elektrobit Oyj (EB)
EB on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden vaativiin sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi. Vuoden 2013 liikevaihto jatkuvista toiminnoista oli 199,3 miljoonaa euroa ja liikevoitto oli 8,1 miljoonaa euroa. Elektrobit Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsingissä. www.elektrobit.com

EB:n tuotteet ja palvelut autoteollisuudelle
EB:n Automotive-liiketoiminta on vakiinnuttanut asemansa yhtenä tärkeimmistä autoteollisuuden sulautettujen ohjelmistoratkaisujen tuottajista. Innovatiivisten ohjelmistotuotteiden kehittämisen ohella se on myös erikoistunut autoteollisuuden suunnittelupalveluihin ja konsultointiin. Se toteuttaa monenlaisia ohjelmistoratkaisuja AUTOSAR- ja FlexRay-järjestelmiin sekä viihde- ja viestintäjärjestelmiin, navigointi-, HMI- ja kuljettajaa avustaviin järjestelmiin. EB jatkaa investointeja ominaisuuksien integrointiin ja kehitystyökaluihin nopeuttaakseen autojen sisäisten laitteiden pääsyä markkinoille ja volyymituotantoon. http://automotive.elektrobit.com

Lisätietoja:

Manuela Papadopol
Markkinointijohtaja, EB:n Automotive-liiketoimintasegmentti
Puh. +1 425 686 3100
Email: Manuela.Papadopol@elektrobit.com

Stephannie Depa
Breakaway Communications for EB
Tel. +1 415 358-2485
Email: sdepa@breakawaycom.com

Philipp Hanke
EB:n puolesta Weber Shandwick
Puh. +49 89 380179 48
Email: phanke@webershandwick.com

Jakelu:
Tärkeimmät tiedotusvälineet