Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2017

Print Print this release
20. Marraskuuta 2017

Bittium esittelee viranomaisten ja sotilaiden kommunikaatioon tarkoitettuja tuotteita ja ratkaisuja Milipol-messuilla Pariisissa

Lehdistötiedote

Vapaa julkaistavaksi 20.11.2017, kello 11.00

Bittium esittelee viranomaisten ja sotilaiden kommunikaatioon tarkoitettuja tuotteita ja ratkaisuja Milipol-messuilla Pariisissa

Oulussa, 20.11.2017 – Bittium esittelee uusimpia viranomaisten ja sotilaiden kommunikaatioon tarkoitettuja tuotteitaan ja ratkaisujaan Milipol-messuilla Pariisissa, Ranskassa 21.–24. marraskuuta. Tapahtumassa on esittelyssä tietoturvallinen ja lujatekoinen Bittium Tough Mobile™ -4G/LTE älypuhelin sekä siihen liittyvä Bittium Secure Suite™ -taustajärjestelmä, jotka ovat saaneet ensimmäisenä älypuhelinratkaisuna maailmassa Luottamuksellinen-suojaustason (Confidential) virallisen salaustuotehyväksynnän. Näytteillä on myös valikoima erilaisia Bittium Tough Mobile -älypuhelimelle tarkoitettuja erikoislisävarusteita ja ohjelmistoratkaisuja, jotka on suunniteltu vaativaan poliisi- ja sotilaskäyttöön.

Milipol-messuilla on esittelyssä myös Bittium Tactical Wireless IP Network™ (TAC WIN) -ohjelmistoradiojärjestelmä, jolla voidaan muodostaa joustavasti linkki-, liityntä- ja MANET-verkkoyhteydet laajakaistaiseen tiedonsiirtoon; uusi, taktiseen tiedonsiirtoon tarkoitettu Bittium Tough SDR -tuoteperhe, johon kuuluvat yksittäisen sotilaan käyttöön tarkoitettu taktinen Bittium Tough SDR Handheld™ -käsiradio ja ajoneuvoihin asennettava Bittium Tough SDR Vehicular™ -ajoneuvoradio; sekä monipuolinen Bittium Tough Comnode™ -päätelaite.

Esiteltävät tuotteet ja ratkaisut:

  • Bittium Tough Mobile™ on tietoturvallinen ja lujatekoinen Android-pohjainen LTE-älypuhelin, jossa yhdistyvät viimeisimmät tietoturvaratkaisut ja kaupalliset laiteteknologiat. Älypuhelimessa on erikoiskomponenteilla toteutettu tietoturva-alusta, joka mahdollistaa sekä asiakkaiden omien että kolmansien osapuolien tietoturvasovellusten integroimisen puhelimeen. Alustan ominaisuudet ovat tärkeitä kerroksittaisen laite- ja ohjelmistotietoturvan rakentamiseen. Lisäksi Bittium Tough Mobile -älypuhelimen ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa ohjelmoitava radiopuhelinpainike (PTT), viiden tuuman HD-kosketusnäyttö, jota on mahdollista käyttää myös käsineillä, IP67-tason veden- ja pölynkestävyys sekä MIL-STD-810G-tason iskunkestävyys.
  • Bittium Secure Suite™ -laitehallinta- ja yhteyssalausohjelmisto mahdollistaa puhelimen tietoturvaominaisuuksien tehokkaimman mahdollisen hyödyntämisen, laitteen luotettavan etähallinnan ja ohjelmiston eheyden varmennuksen, sekä salaa laitteen käyttämät datayhteydet. Bittium Tough Mobile -älypuhelin ja Bittium Secure Suite -ohjelmisto muodostavat yhdessä ainutlaatuisen järjestelmän, jolla voidaan turvallisesti käsitellä salaista ja luottamuksellista aineistoa sekä turvata kriittinen kommunikaatio.
  • Bittium Tactical Wireless IP Network™ (TAC WIN) -ohjelmistoradiojärjestelmä on erittäin suorituskykyinen langaton runkoverkkoratkaisu, jolla voidaan rakentaa nopeasti ja joustavasti linkki-, liityntä- ja MANET (Mobile Ad Hoc Network) -verkkoyhteyksiä. Järjestelmä tarjoaa taistelukentän kaikkiin osiin liikkuville joukoille laajakaistaisen IP-tiedonsiirron liittäen ne myös kiinteisiin verkkoihin.
  • Bittium Tactical LTE Access Point™ -liityntäratkaisu, joka 4G/LTE-liitynnän Bittium TAC WIN -runkoverkkoon. Ratkaisun avulla eri joukot voivat hyötyä kustannustehokkaasta ja nopeasta multimediatiedonsiirrosta ja VoIP-palveluista sekä normaaleilla kaupallisilla älypuhelimilla että viranomaiskäyttöön tarkoitetuilla erikoispäätelaitteilla.
  • Bittium Tough SDR™ -tuoteperhe laajentaa Bittiumin tuotevalikoiman nykyisestä laajakaistaisesta, liikkuvan taktisen IP-runkoverkon muodostavasta Bittium TAC WIN -ohjelmistoradiojärjestelmästä ja sen laitteista myös yksittäisen taistelijan ja taisteluajoneuvojen radioihin. Tämä mahdollistaa laajakaistaisen tiedonsiirron ja puheen koko taistelukentän yli kaikille liikkuville joukoille prikaatitasolta aina yksittäiselle taistelijalle saakka.
  • Bittium Tough Comnode™ -päätelaite täyttää liikkuvien joukkojen tiedonsiirron tarpeet toimimalla muun muassa VoIP-puhelimena, IP-reitittimenä ja SHDSL-toistimena. Lisäksi Bittium Tough Comnode -päätelaite tarjoaa taktisen puheverkon SIP-palvelintoiminnot (Session Initiation Protocol) myös kaupallisille VoIP-päätelaitteille sekä mahdollistaa myös vanhemman teknologian kenttäradioiden liittämisen osaksi IP-pohjaista taktista kommunikaatiojärjestelmää (Radio over IP, RoIP).

Kaikki tuotteet ovat keskenään yhteensopivia, niissä yhdistyvät viimeisimmät ohjelmisto- ja laiteteknologiat ja ne mahdollistavat kattavan laajakaistaisen tiedonsiirron ja IP-puhelut. Tuotteet tarjoavat monipuoliset liityntämahdollisuudet myös kolmannen osapuolen laitteisiin ja järjestelmiin.

Tuotteisiin ja ratkaisuihin voi tutustua Bittiumin messuosastolla 6 B089.

Lisätietoja:

Jari Sankala
Defense & Security -tuote- ja palvelualueen johtaja
Puh. 040 344 3507
Email: defense(a)bittium.com

Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium - Defense & Security

Bittium on luotettava suomalainen yritys, jolla on yli 30 vuoden kokemus edistyksellisistä radioviestintäteknologioista ja biosignaalien käsittelystä. Puolustus- ja turvallisuusmarkkinoille Bittium tarjoaa kaikista moderneimpia tuotteita ja ratkaisuja taktiseen tiedonsiirtoon ja tietoturvalliseen viestintään. Taktisen tiedonsiirron tuotteet ja ratkaisut mahdollistavat laajakaistaisen puheen ja tiedonsiirron kaikille joukoille taistelukentällä. Tietoturvalliseen viestintään Bittium tarjoaa luotettavat ja sertifioidut mobiililaite- ja kyberturvallisuusratkaisut aina LUOTTAMUKSELLINEN-tasolle asti. Bittiumin vuoden 2016 liikevaihto oli 64,2 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2,5 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com