Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2017

Print Print this release
11. Syyskuuta 2017

Bittium esittelee uusia Bittium Tough SDR™ -taktisia radioita ja Bittium Tough Comnode™ -päätelaitetta puolustusalan DSEI-messuilla

Lehdistötiedote

Vapaa julkaistavaksi 11.9.2017, kello 14.30

Bittium esittelee uusia Bittium Tough SDR™ -taktisia radioita ja Bittium Tough Comnode™ -päätelaitetta puolustusalan DSEI-messuilla

Oulussa, 11.9.2017 – Bittium esittelee taktisen tiedonsiirron tuotteita ja ratkaisujaan puolustusalan DSEI-messuilla Lontoossa, Isossa-Britanniassa 12.-15. syyskuuta. Tapahtumassa on ensimmäistä kertaa esittelyssä elokuussa julkistetut, Bittium Tough SDR -taktisten radioiden tuoteperheeseen kuuluvat yksittäisen sotilaan käyttöön tarkoitetut Bittium Tough SDR Handheld™ -käsiradio ja ajoneuvoihin asennettava Bittium Tough SDR Vehicular™ -ajoneuvoradio, sekä viime viikolla julkistettu monipuolinen Bittium Tough Comnode™ -päätelaite.

Bittium Tough SDR -tuoteperhe laajentaa Bittiumin tuotevalikoiman nykyisestä laajakaistaisesta, liikkuvan taktisen IP-runkoverkon muodostavasta Bittium Tactical Wireless IP Network™ (TAC WIN) -ohjelmistoradiojärjestelmän laitteista nyt myös yksittäisen taistelijan ja ajoneuvotason radioihin. Tämä mahdollistaa laajakaistaisen tiedonsiirron ja puheen koko taistelukentän yli kaikille liikkuville joukoille prikaatitasolta aina yksittäiselle taistelijalle saakka.

Bittium Tough Comnode -päätelaite täyttää liikkuvien joukkojen tiedonsiirron tarpeet toimimalla muun muassa VoIP-puhelimena, IP-reitittimenä ja SHDSL-toistimena. Lisäksi Bittium Tough Comnode -päätelaite tarjoaa taktisen puheverkon SIP-palvelintoiminnot (Session Initiation Protocol) myös kaupallisille VoIP-päätelaitteille sekä mahdollistaa myös vanhemman teknologian kenttäradioiden liittämisen osaksi IP-pohjaista taktista kommunikaatiojärjestelmää (Radio over IP, RoIP).

DSEI-messuilla esittelyssä ovat myös:

  • Bittium TAC WIN on erittäin suorituskykyinen langaton runkoverkkoratkaisu, jolla voidaan rakentaa nopeasti ja joustavasti linkki-, liityntä- ja MANET (Mobile Ad Hoc Network) -verkkoyhteyksiä. Järjestelmä tarjoaa taistelukentän kaikkiin osiin liikkuville joukoille laajakaistaisen IP-tiedonsiirron liittäen ne myös kiinteisiin verkkoihin.
  • Bittium Tough VoIP -tuoteperheen tuotteet mahdollistavat taktiset IP-puhelut ja laajakaistaisen tiedonsiirron vaativissakin olosuhteissa. Tuotteet ovat myös helposti integroitavissa olemassa olevaan IP-infrastruktuuriin. Uusin tuote tuoteperheessä on Bittium Tough VoIP Service™ -ohjelmistotuote, jonka avulla voidaan yhdistää sekä kiinteiden että taktisten langattomien tietoverkkojen käyttäjät samaan puhepalveluverkkoon
  • Bittium Tough Mobile™ on tietoturvallinen ja lujatekoinen Android-pohjainen LTE-älypuhelin, jossa yhdistyvät viimeisimmät tietoturvaratkaisut ja kaupalliset laiteteknologiat. Älypuhelimessa on erikoiskomponenteilla toteutettu tietoturva-alusta, joka mahdollistaa sekä asiakkaiden omien että kolmansien osapuolien tietoturvasovellusten integroimisen puhelimeen. Alustan ominaisuudet ovat tärkeitä kerroksittaisen laite- ja ohjelmistotietoturvan rakentamiseen. Lisäksi Bittium Tough Mobile -älypuhelimen ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa ohjelmoitava radiopuhelinpainike (PTT), viiden tuuman HD-kosketusnäyttö, jota on mahdollista käyttää myös käsineillä, IP67-tason veden- ja pölynkestävyys sekä MIL-STD-810G-tason iskunkestävyys.

Kaikki tuotteet ovat keskenään yhteensopivia, niissä yhdistyvät viimeisimmät ohjelmisto- ja laiteteknologiat ja ne mahdollistavat koko taistelukentän kattavan laajakaistaisen tiedonsiirron ja IP-puhelut. Tuotteet tarjoavat monipuoliset liityntämahdollisuudet myös kolmannen osapuolen laitteisiin ja järjestelmiin.

Tuotteisiin ja ratkaisuihin voi tutustua Bittiumin messuosastolla N3-157.

Lisätietoja Bittiumin taktisen kommunikaation tuotteista ja ratkaisuista: https://www.bittium.com/tuotteet_ja_palvelut/defense .

Lisätietoja:

Jari Sankala
Defense & Security -tuote- ja palvelualueen johtaja
Puh. 040 344 3507
Email: defense(a)bittium.com

Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium

Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja 30 vuoden aikana kertynyttä syvällistä radioteknologian osaamistaan. Asiakkailleen Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja palveluita, tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja ja tuotekehityspalveluita. Lisäksi Bittium tarjoaa korkealaatuisia tietoturvaratkaisuja mobiililaitteisiin ja kannettaviin tietokoneisiin. Marraskuusta 2016 alkaen Bittium tarjoaa asiakkailleen myös terveydenhuollon teknologian tuotteita ja palveluita biosignaalien mittaamiseen kardiologian, neurologian, kuntoutuksen, työterveyden ja urheilulääketieteen osa-alueilla. Bittiumin vuoden 2016 liikevaihto oli 64,2 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2,5 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com