Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2017

Print Print this release
06. Syyskuuta 2017

Bittium lanseeraa monikäyttöisen Bittium Tough Comnode™ -päätelaitteen taktiseen tiedonsiirtoon

Lehdistötiedote

Vapaa julkaistavaksi 6.9.2017, kello 15.00

Bittium lanseeraa monikäyttöisen Bittium Tough Comnode™ -päätelaitteen taktiseen tiedonsiirtoon

Oulussa, 6.9.2017 – Bittium laajentaa taktisen tiedonsiirron tuotevalikoimaansa lanseeraamalla monikäyttöisen Bittium Tough Comnode -päätelaitteen. Laite täyttää liikkuvien joukkojen tiedonsiirron tarpeet toimimalla muun muassa VoIP-puhelimena (Voice over IP), IP-reitittimenä (Internet Protocol) ja SHDSL-toistimena (Symmetrical High-speed Digital Subscriber Line). Bittium Tough Comnode -päätelaite on yhteensopiva taktiseen tiedonsiirtoon tarkoitettujen Bittium Tactical Wireless IP Network™ (TAC WIN) -ohjelmistoradiojärjestelmän, Bittium Tough SDR™ -taktisten radioiden ja Bittium Tough VoIP™ -tuotteiden kanssa ja tarjoaa monipuoliset liityntämahdollisuudet myös kolmannen osapuolen laitteisiin ja järjestelmiin.

Bittium Tough Comnode -päätelaite tarjoaa taktisen puheverkon SIP-palvelintoiminnot (Session Initiation Protocol) myös kaupallisille VoIP-päätelaitteille sekä mahdollistaa myös vanhemman teknologian kenttäradioiden liittämisen osaksi IP-pohjaista taktista kommunikaatiojärjestelmää (Radio over IP, RoIP). Päätelaite on lujatekoinen ja täyttää MIL STD -tason ympäristövaatimukset, on helppo asentaa erilaisiin käyttöympäristöihin ja soveltuu myös sotilaan kannettavaksi taistelukentällä.

”Monikäyttöinen Bittium Tough Comnode -päätelaite mahdollistaa langattoman (WLAN & Bluetooth) ja langallisen tiedonsiirron liikkuville joukoille vaativissa käyttöolosuhteissa. Uuden laitteen myötä taktisen tiedonsiirron tuotevalikoimamme laajenee päätelaitteissa ja näin voimme kattaa entistä paremmin koko taistelukentän tarpeet”, kertoo Jari Sankala, Bittiumin Defense & Security -tuote- ja palvelualueen johtaja.

Bittium esittelee Bittium Tough Comnode -päätelaitetta puolustusalan DSEI-messuilla Lontoossa 12.-15.9.2017.

Lisätietoja tuotteesta: www.bittium.com/BittiumToughComnode

Lisätietoja:

Jari Sankala
Defense & Security -tuote- ja palvelualueen johtaja
Puh. 040 344 3507

Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium

Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja 30 vuoden aikana kertynyttä syvällistä radioteknologian osaamistaan. Asiakkailleen Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja palveluita, tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja ja tuotekehityspalveluita. Lisäksi Bittium tarjoaa korkealaatuisia tietoturvaratkaisuja mobiililaitteisiin ja kannettaviin tietokoneisiin. Marraskuusta 2016 alkaen Bittium tarjoaa asiakkailleen myös terveydenhuollon teknologian tuotteita ja palveluita biosignaalien mittaamiseen kardiologian, neurologian, kuntoutuksen, työterveyden ja urheilulääketieteen osa-alueilla. Bittiumin vuoden 2016 liikevaihto oli 64,2 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2,5 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com