Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2017

Print Print this release
24. Elokuuta 2017

Bittium lanseeraa uudet ohjelmistot sydämen tapahtumapohjaisen EKG-mittauksen ja pitkäaikaisen Holter-mittauksen analysointiin ESC Congress -messuilla

Lehdistötiedote     

Vapaa julkaistavaksi 24.8.2017, kello 09.00

Bittium lanseeraa uudet ohjelmistot sydämen tapahtumapohjaisen EKG-mittauksen ja pitkäaikaisen Holter -mittauksen analysointiin ESC Congress -messuilla

Oulu, 24.8.2017 – Bittiumin esittelee innovatiivisia kardiologian tuotteitaan ja ratkaisujaan ESC Congress 2017 -tapahtumassa, joka järjestetään Barcelonassa, Espanjassa, 26.–30. elokuuta 2017. Messuilla Bittium lanseeraa uuden Bittium Cardiac Explorer -ohjelmiston tapahtumapohjaisen EKG-tallennuksen analysointiin sekä Bittium Cardiac Navigator -ohjelmiston pitkäaikaisen Holter EKG-tallennuksen tarkkaan analysointiin.

Uudet ohjelmistot yhdessä monipuolisten Bittium Faros EKG-mittalaitteiden kanssa mahdollistavat sydämen rytmihäiriöiden seurannan, tunnistuksen sekä mittausten syvällisen analysoinnin. Bittium Cardiac Explorer tarjoaa nopean ja joustavan työskentelytavan tiiviin tapahtumapohjaisen EKG-rytmihäiriöanalyysin toteuttamiseen. Ohjelmiston suurimmat edut ovat aina tarvittaessa saatavilla oleva koko mittausdata, täydet mahdollisuudet käsitellä laitteen tunnistamia tapahtumia, täysi kontrolli päättää raportoinnin sisällöstä sekä mahdollisuus analysoida rajoittamaton määrä mittausdataa. Bittium Cardiac Navigator taas on täysin uudenlainen ohjelmistoratkaisu kliiniseen Holter-EKG -tallennusten analysointiin. Sen käyttäjäystävällinen ja informatiivinen datan esitystapa sekä intuitiiviset analyysityökalut tekevät ohjelmistosta helppokäyttöisen ja tukevat sen tehokasta käyttöä analysoitaessa useita päiviä kestäneitä EKG-mittauksia. Bittium Cardiac Navigator on suunniteltu nopeuttamaan lopulliseen diagnoosiin pääsemistä, ja sitä kautta mahdollistamaan pidempien mittausten läpikäynnin tehokkaasti lyhyemmässä ajassa.

Lisäksi tapahtumassa esiteltäviä tuotteita ja ratkaisuja ovat:

  • Bittium Faros on monipuolinen EKG-mittalaite, jota käytetään sydämen rytmihäiriöiden varhaiseen havaitsemiseen jokapäiväisessä elämässä. Bittium Faros on erittäin pieni ja kevyt, mikä mahdollistaa tarkat pitkäkestoiset EKG -mittaukset ja -tallennukset, sydämen poikkeavien tapahtumien seurannan, sydämen etämonitoroinnin sekä autonomisen hermoston toiminnan arvioinnin.     
    Bittium Faros -laitteen avohoidon seurantaratkaisut sisältävät useita ohjelmistovaihtoehtoja sydämen seurantaan. Faros -laitteen sisäänrakennettuja rytmihäiriöiden tunnistusalgoritmeja käytetään havaintojen tallentamiseen ja etämonitorointiin mahdollistaen potilaiden aikaisemman kotiuttamisen sekä entistäkin paremmat edellytykset reagoida mahdollisiin ilmeneviin rytmihäiriöihin nopeasti. Uusi, innovatiivinen ja hienostunut Holter -analyysiohjelmisto parantaa tarkkuutta ja nopeuttaa analysointityötä merkittävästi.
  • Bittium Cardiac Rehabilitation system on sydämen kuntouttamiseen käytettävä ratkaisu, jolla voidaan reaaliajassa tarkkailla jopa 16 potilasta samanaikaisesti. Ratkaisu tarjoaa turvallisuutta ja tehokkuutta sydänkuntoutusohjelmaan näyttämällä jokaisen potilaan sykkeen, EKG:n sekä muutokset ST-segmentissä. Langattoman teknologian käyttö mahdollistaa vapauden valita erilaisia harjoituksia monenlaisissa harjoitusympäristöissä.

Lisätietoja tarjonnasta: https://www.bittium.com/tuotteet_ja_palvelut/medical/bittium_faros

Bittiumin tuotteisiin ja ratkaisuihin voi tutustua osastolla G330.


Lisätietoja:


Arto Pietilä
Medical-tuote- ja palvelualueen johtaja
Puh. 040 344 3507

Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium

Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja 30 vuoden aikana kertynyttä syvällistä radioteknologian osaamistaan. Asiakkailleen Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja palveluita, tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja ja tuotekehityspalveluita. Lisäksi Bittium tarjoaa korkealaatuisia tietoturvaratkaisuja mobiililaitteisiin ja kannettaviin tietokoneisiin. Marraskuusta 2016 alkaen Bittium tarjoaa asiakkailleen myös terveydenhuollon teknologian tuotteita ja palveluita biosignaalien mittaamiseen kardiologian, neurologian, kuntoutuksen, työterveyden ja urheilulääketieteen osa-alueilla. Bittiumin vuoden 2016 liikevaihto oli 64,2 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2,5 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com