Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2017

Print Print this release
16. Kesäkuuta 2017

Bittium ja Coronaria yhteistyöhön lääketieteen etälausuntopalveluiden kehittämiseksi

Lehdistötiedote     

Vapaa julkaistavaksi 16.6.2017 kello 10.00

Bittium ja Coronaria yhteistyöhön lääketieteen etälausuntopalveluiden kehittämiseksi

Bittium myy lääketieteellisen etälausunto-palveluliiketoimintansa Coronaria Analyysipalvelut Oy:lle ja ostaa 25 prosentin osuuden Coronaria Analyysipalvelut Oy:n osakekannasta

Oulu, 16.6.2017 – Bittium-konserniin kuuluva Bittium Medanalytics Oy ja Coronaria Analyysipalvelut Oy, Coronaria Hoitoketjun tytäryhtiö, ovat tänään allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan Bittium Medanalytics Oy myy etälausunto-palveluliiketoimintansa Coronaria Analyysipalvelut Oy:lle. Sopimuksen mukaan Bittium toimittaa Coronarian käyttöön sydämen rytmihäiriöiden seurantaan tehdyn kardiolog.fi -verkkopalvelun, jota tällä hetkellä käyttää yli 70 suomalaista terveyskeskusta ja yksityistä lääkäriasemaa. Bittium Medanalytics Oy:n liikevaihto vuonna 2016 oli 0,4 miljoonaa euroa.

Liiketoimintakaupan yhteydessä Bittium-konserniin kuuluva Bittium Technologies Oy on hankkinut omistukseensa 25 prosenttia Coronaria Analyysipalvelut Oy:n osakkeista. Omistajayhteistyön tavoitteena on saavuttaa mahdollisimman suuri synergia Bittiumin laite- ja järjestelmäkehityksestä sekä Coronarian kliinisen lääketieteen ja palveluiden muodostamista rajapinnoista.

”Nyt solmittu yhteistyö Coronarian kanssa antaa Bittiumille mittavan lääkäri- ja asiantuntijaverkoston lääketieteen teknologian kehittämisen tueksi. Bittiumilla on yli 30 vuoden kokemus radio- ja biosignaalien mittauksesta ja uskomme, että yhteistyön avulla pystymme parantamaan terveydenhuollon palveluita kehittämällä entistä edistyksellisempiä järjestelmiä ja laitteita. Liiketoimintakaupan myötä merkittävä osa Suomessa tehtävistä sairaalan ulkopuolisista biosignaalien mittauksista voidaan tulevaisuudessa tehdä Bittiumin teknologialla”, sanoo Hannu Huttunen, Bittium Oyj:n toimitusjohtaja.

Coronaria Analyysipalvelut Oy tuottaa biosignaalimittauksia ja web-pohjaisia etälausuntopalveluita Suomessa ja sen asiakkaita ovat yksityiset terveysasemat, työterveyslääkärit ja sairaalat. Coronaria tuottaa noin 25 000 lausuntoa vuodessa.

”Yhteistyö on Coronarian kannalta erittäin merkittävä askel. Uskomme, että yhdistämällä Bittiumin teknologiaosaaminen Coronarian poikkeuksellisen laajaan toimialaosaamiseen voimme yhdessä tuottaa laadukkaita, helppokäyttöisiä ja tietoturvallisia palveluratkaisuja asiakkaidemme arkeen”, toteaa Ulla Näpänkangas, Coronaria Analyysipalvelut Oy:n toimitusjohtaja.  

Liiketoimintakaupalla ja osakekaupalla ei ole merkittävää vaikutusta Bittium Oyj:n 20.2.2017 tilinpäätöstiedotteessa julkaisemaan vuoden 2017 taloudelliseen ohjaukseen. Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.

Bittiumin Medical Technologies -tuote- ja palvelualueen tuotteisiin kuuluvat mm. sydämen etämonitorointiin keskittynyt Faros-tuoteperhe, aivojen sähköisen toiminnan mittaamiseen keskittynyt NeurOne -tuote, BrainStatus kertakäyttöinen pika-analyysipanta muun muassa epilepsian ja aivohalvauksen tunnistamiseen ja ensihoitoon sekä muita terveydenhuollon teknologiatuotteita. Bittium jatkaa näiden tuotteiden kehittämistä edelleen tavoitteenaan kasvattaa tuote- ja palveluntarjontaansa terveydenhuollon ja kotihoidon markkinoille.

Lisätietoja:

Arto Pietilä
Johtaja, Medical Technologies -tuote- ja palvelualue
Bittium Oyj
Puh. 040 344 3507

Ulla Näpänkangas
Toimitusjohtaja
Coronaria Analyysipalvelut Oy
Puh. 040 748 0710

Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium

Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja 30 vuoden aikana kertynyttä syvällistä radioteknologian osaamistaan. Asiakkailleen Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja palveluita, tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja ja tuotekehityspalveluita. Lisäksi Bittium tarjoaa korkealaatuisia tietoturvaratkaisuja mobiililaitteisiin ja kannettaviin tietokoneisiin. Marraskuusta 2016 alkaen Bittium tarjoaa asiakkailleen myös terveydenhuollon teknologian tuotteita ja palveluita biosignaalien mittaamiseen kardiologian, neurologian, kuntoutuksen, työterveyden ja urheilulääketieteen osa-alueilla. Bittiumin vuoden 2016 liikevaihto oli 64,2 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2,5 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com

Coronaria

Coronaria uudistaa terveydenhuoltoa luomalla laadukkaita terveyspalveluita ihmisten yksilöllisiin tarpeisiin. Coronaria tarjontaan kuuluvat monipuoliset perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon, palveluasumisen ja kotihoidon sekä kuntoutuksen palvelut. Coronaria on 100 prosenttisesti suomalainen terveyspalveluihin erikoistunut yritys, jossa työskentelee yli 2 000 työntekijää. Vuoden 2016 liikevaihto oli n. 100 miljoona euroa. www.coronaria.fi