Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2017

Print Print this release
04. Toukokuuta 2017

Bittium Faros™ EKG-mittalaitteiden rytmihäiriötunnistusalgoritmit saivat lääkintälaitehyväksynnän Euroopassa

Lehdistötiedote     

Vapaa julkaistavaksi 4.5.2017, kello 10.00

Bittium Faros™ EKG-mittalaitteiden rytmihäiriötunnistusalgoritmit saivat lääkintälaitehyväksynnän Euroopassa

Oulu, 4.5.2017 – Bittiumin Faros EKG-mittalaitteiden sisäänrakennetut algoritmit rytmihäiriöiden tunnistukseen ovat saaneet lääkintälaitehyväksynnän Euroopassa. Algoritmien avulla sydämen mittaustiedoista voidaan automaattisesti tunnistaa jaksoja, jotka sisältävät eteisvärinää, takykardiaa (tiheälyöntisyys), bradykardiaa (hidaslyöntisyys), sekä tavallista pidempiä taukoja sydämen toiminnassa. Eteisvärinän varhaisella havaitsemisella voidaan ennakoida aivohalvausriskiä ja estää sen syntymistä lääkityksen ja hoidon oikea-aikaisella aloittamisella. Nämä uudet lääkintälaitehyväksynnän saaneet toiminnallisuudet sisältävät Faros EKG-mittauslaitteet ovat saatavilla heti.

Uudet toiminnallisuudet mahdollistavat keskittymisen vain kiinnostavien mittaustapahtumien tutkimiseen useita päiviä tai viikkoja kestävissä mittauksissa. Kotiutettavien potilaiden etämonitoroinnissa käytettävän Faros EKG-mittalaitteen automaattinen rytmihäiriötunnistus auttaa terveydenhuollon palveluntarjoajia reagoimaan nopeammin seurattavien potilaiden terveydentilassa tapahtuviin muutoksiin. Faros-teknologiaa käytetään lisäksi sydämen toiminnan pitkäaikaisrekisteröinneissä sekä sydänkuntoutuksen ryhmäseurannassa.

Faros tuoteperhe

Faros on monipuolinen EKG-mittalaite, jota käytetään sydämen rytmihäiriöiden varhaiseen havaitsemiseen jokapäiväisessä elämässä.
Faros on erittäin pieni ja kevyt, mikä mahdollistaa tarkat pitkäkestoiset EKG mittaukset pitkäaikaisissa Holter -mittauksissa, sydämen tapahtumien seurannan, sydämen etämonitoroinnin sekä autonomisen hermoston toiminnan arvioinnin.

Faros -laitteen avohoidon seurantaratkaisut sisältävät useita ohjelmistovaihtoehtoja sydämen seurantaan. Faros -laitteen sisäänrakennettuja rytmihäiriöiden tunnistusalgoritmeja käytetään havaintojen tallentamiseen ja etämonitorointiin mahdollistaen potilaiden aikaisemman kotiuttamisen sekä entistäkin paremmat edellytykset reagoida mahdollisiin ilmeneviin rytmihäiriöihin nopeammin. Uusi, innovatiivinen ja hienostunut Holter -analyysiohjelmisto parantaa tarkkuutta ja nopeuttaa analysointityötä merkittävästi.

Faros Cardiac Rehab on sydämen kuntouttamiseen käytettävä ratkaisu, jolla voidaan reaaliajassa tarkkailla jopa 16 potilasta samanaikaisesti. Ratkaisu tarjoaa turvallisuutta ja tehokkuutta sydänkuntoutusohjelmaan näyttämällä jokaisen potilaan sykkeen, EKG:n sekä muutokset ST-segmentissä. Langattoman teknologian käyttö mahdollistaa vapauden valita erilaisia harjoituksia monenlaisissa harjoitusympäristöissä.

Lisätietoja tarjonnasta: https://www.bittium.com/tuotteet_ja_palvelut/medical/faros


Lisätietoja:


Arto Pietilä
Medical-tuote- ja palvelualueen johtaja
Puh. 040 344 3507

Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium

Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja 30 vuoden aikana kertynyttä syvällistä radioteknologian osaamistaan. Asiakkailleen Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja palveluita, tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja ja tuotekehityspalveluita. Lisäksi Bittium tarjoaa korkealaatuisia tietoturvaratkaisuja mobiililaitteisiin ja kannettaviin tietokoneisiin. Marraskuusta 2016 alkaen Bittium tarjoaa asiakkailleen myös terveydenhuollon teknologian tuotteita ja palveluita biosignaalien mittaamiseen kardiologian, neurologian, kuntoutuksen, työterveyden ja urheilulääketieteen osa-alueilla. Bittiumin vuoden 2016 liikevaihto oli 64,2 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2,5 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com