Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2017

Print Print this release
24. Huhtikuuta 2017

Bittium esittelee innovatiivisia IoT-tuotekehityspalveluitaan sekä uutta SafeMove® Zone -ratkaisuaan Hannover Messe 2017 -teollisuusmessuilla

Lehdistötiedote

Vapaa julkaistavaksi 24.4.2017, kello 10.15

Bittium esittelee innovatiivisia IoT-tuotekehityspalveluitaan sekä uutta SafeMove® Zone -ratkaisuaan Hannover Messe 2017 -teollisuusmessuilla

Bittium lanseeraa liikkuvien ja yksin toimivien työntekijöiden turvallisuuden parantamiseksi kehitetyn SafeMove® Zone -ratkaisun

Oulussa, 24.4.2017 – Bittium esittelee innovatiivisia IoT (Internet of Things) -suunnittelu- ja tuotekehityspalveluitaan sekä uutta SafeMove® Zone -työntekijöiden turvallisuusratkaisuaan Hannover Messe 2017 -teollisuusmessuilla, jotka järjestetään Hannoverissa, Saksassa 24.–28. huhtikuuta 2017. Bittium SafeMove® Zone -ratkaisun avulla organisaatiot voivat parantaa liikkuvien ja yksin toimivien työntekijöidensä turvallisuutta seuraamalla reaaliaikaisesti heidän sijaintiaan ja elintoimintojaan erilaisten sensoreiden avulla. 

Bittium SafeMove® Zone -ratkaisun ominaisuuksiin kuuluu paikannus, poikkeavaan sijaintiin perustuvat hälytykset (geofencing), hälytysnappi sekä hälytysten kuittaus ja vahvistaminen. Reaaliaikainen tilannetieto on näkyvissä karttapohjaisessa tilannekeskuksen käyttöliittymässä. Ratkaisu on alkuvaiheessa saatavilla Android-laitteisiin ja sitä voidaan täydentää puettavista älylaitteista saatavalla sensoritiedolla.

Bittium esittelee messuilla myös ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon suunnattua puettavaa laitealustaa ”Bittium wearable platform for health monitoring”, tietoturvallista ja lujatekoista Bittium Tough Mobile™ LTE-älypuhelinta sekä siihen kuuluvaa Bittium Secure Suite™ -laitehallinta- ja salausohjelmistoa.

Esiteltävät tuotteet ja palvelut:

  • IoT-suunnittelu ja -tuotekehityspalvelut: Bittium tarjoaa innovatiivisia suunnittelu- ja tuotekehityspalveluja asiakkaille, joiden vaatimuksena on kehittää räätälöityjä, tiettyä tarkoitusta varten rakennettuja IoT-laitteita toimialakohtaisten vaatimusten mukaisesti. Bittiumilla on vahva asiantuntemus järjestelmäsuunnittelusta, teknologiaintegraatiosta, langattomista radio- ja antenniteknologioista, sekä pienikokoisten, virrankulutukseltaan optimoitujen laitteiden kehityksestä. Bittiumin kilpailukyky näillä markkinoilla perustuu vahvaan teknologia- ja tietoturvaosaamiseen sekä luotettavuuteen ja laatuun.
  • Bittium SafeMove® Zone on liikkuvien ja yksin toimivien työntekijöiden turvallisuuden parantamiseksi kehitetty Android-laitteissa toimiva sovellus- ja taustaohjelmistoratkaisu. Sen ominaisuuksiin kuuluu laitteen paikantaminen, poikkeavaan sijaintiin perustuvat hälytykset (geofencing), hälytysnappi sekä hälytysten kuittaus ja vahvistaminen. Ratkaisuun kuuluvat laitehallinta- ja analytiikkatyökalut mahdollistavat sensoripohjaisen mittadatan keräämisen, tietoturvallisen välittämisen ja analysoinnin. Ratkaisua voidaan täydentää puettavien älylaitteiden tuottamalla sensoritiedolla.  Bittium SafeMove Zone -ratkaisun kehitystyö sai alkunsa EIT Digitalin Advanced Connectivity Platform for Vertical Segments -innovaatioprojektissa.
  • Bittium wearable platform for health monitoring on puettava laitealusta, johon on integroitu neljä sensoria: 3-akselinen kiihtyvyysanturi, optinen syke, ihon lämpötila sekä ihon sähkönjohtavuus. Näiden sensoreiden avulla voidaan mitata esimerkiksi henkilön stressitasoa, väsymystä sekä unen laatua. Laitealustan avulla voidaan helposti kehittää ja testata uusia terveydenhuoltoon ja hyvinvointiin liittyviä tuotteita ja palveluja, kuten esimerkiksi työntekijöiden tai potilaiden etävalvontaan liittyviä sovelluksia.
  • Bittium Tough Mobile on tietoturvallinen ja lujatekoinen Android-pohjainen LTE-älypuhelin, jossa yhdistyvät viimeisimmät tietoturvaratkaisut ja kaupalliset laiteteknologiat. Bittium Tough Mobile -älypuhelimessa on erikoiskomponenteilla toteutettu tietoturva-alusta, joka mahdollistaa sekä asiakkaiden omien että kolmansien osapuolien tietoturvasovellusten integroimisen puhelimeen.
  • Bittium Secure Suite -laitehallinta- ja yhteyssalausohjelmisto mahdollistaa puhelimen tietoturvaominaisuuksien tehokkaimman mahdollisen hyödyntämisen, laitteen luotettavan etähallinnan ja ohjelmiston eheyden varmennuksen, sekä salaa laitteen käyttämät datayhteydet. Bittium Tough Mobile -älypuhelin ja Bittium Secure Suite -ohjelmisto muodostavat yhdessä ainutlaatuisen käyttövarman järjestelmän, jolla voidaan turvallisesti käsitellä salaista ja luottamuksellista aineistoa sekä turvata kriittinen kommunikaatio.

Bittiumin tuotteisiin ja palveluihin voi tutustua messuilla Team Finlandin osastolla D10 hallissa 16.

Lisätietoja Bittium tuotteista ja palveluista löytyy www-sivuiltamme osoitteesta: www.bittium.com

Lisätietoja:

Klaus Mäntysaari
Connectivity-tuote- ja palvelualueen johtaja, Teknologiajohtaja
Puh. 040 3443507
Email: sales1global(a)bittium.com

Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium

Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja 30 vuoden aikana kertynyttä syvällistä radioteknologian osaamistaan. Asiakkailleen Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja ja tuotekehityspalveluita. Lisäksi Bittium tarjoaa korkealaatuisia tietoturvaratkaisuja mobiililaitteisiin ja kannettaviin tietokoneisiin. 10.11.2016 alkaen Bittium tarjoaa asiakkailleen myös terveydenhuollon teknologian tuotteita ja palveluita biosignaalien mittaamiseen kardiologian, neurologian, kuntoutuksen, työterveyden ja urheilulääketieteen osa-alueilla. Bittiumin vuoden 2016 liikevaihto oli 64,2 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2,5 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com .