Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2017

Print Print this release
27. Tammikuuta 2017

Bittium on tehnyt sopimuksen Bittium Tough Mobile -älypuhelimien ja niiden taustajärjestelmän toimittamisesta Suomen Puolustusvoimien käyttöön

Lehdistötiedote

Vapaa julkaistavaksi 27.1.2017 kello 13.30

Bittium on tehnyt sopimuksen Bittium Tough Mobile -älypuhelimien ja niiden taustajärjestelmän toimittamisesta Suomen Puolustusvoimien käyttöön

Oulu, 27.1.2017 – Bittium on tehnyt sopimuksen Suomen Puolustusvoimien kanssa Luottamuksellinen (Confidential) -suojaustasolle tarkoitettujen Bittium Tough Mobile -LTE älypuhelimien ja niihin liittyvän Bittium Secure Suite -taustajärjestelmän toimittamisesta. Tehty sopimus on strateginen päätös vahvistaa Suomen Puolustusvoimien langattoman viestinnän tietoturvallisuutta. Bittium Tough Mobile -puhelimet ja niihin liittyvä taustajärjestelmä tulevat käyttöön erilaisissa, monipuolisissa tehtävissä Suomen Puolustusvoimissa.  

Luottamuksellinen-suojaustason saavuttamiseksi puhelimelle ja sen taustajärjestelmälle asetetaan erityisiä tietoturvavaatimuksia koskien turvaluokitellun aineiston käsittelyä, tiedostojen turvallista langatonta siirtämistä sekä muuta viestintää. Tätä suojaustasoa varten kehitetty Bittium Tough Mobile -LTE älypuhelin taustajärjestelmineen sisältää Katakri 2015 -vaatimusten mukaisesti kovennettuja toiminnallisuuksia, kuten kovennettu käyttöjärjestelmä, kovennettu käyttäjän tunnistus sekä tiedonsiirto. Ratkaisuun kuuluu lisäksi Digian toimittama Digia Salpa mobiiliviestinnän salaustuote, joka salaa vahvasti puheen ja viestit. Katakri 2015 on Suomen viranomaisten käyttämä tietoturvaan ja turvallisuuteen liittyvä auditointityökalu. Bittium Tough Mobile taustajärjestelmineen sekä Digia Salpa ovat parhaillaan Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksen testattavana Luottamuksellinen-suojaustason hyväksyntää varten.

Luottamuksellinen-suojaustasolle kehitetyn Bittium Tough Mobilen ainutlaatuinen kaksoiskäyttöjärjestelmätoteutus eli ns. dual-boot -toiminnallisuus tekee Bittium Tough Mobilesta laitteen, jossa samalla alustalla toimii kaksi täysin erillistä toimintatilaa: julkinen ja luottamuksellinen. Tämä mahdollistaa sekä korkeaa tietoturvaa edellyttävän ammatillisen käytön että yksityisten, esim. sosiaalisen median sovellusten käytön samassa laitteessa. Käyttäjä pystyy itse siirtymään toimintatilojen välillä.

”Yhteistyö Suomen Puolustusvoimien kanssa on edistänyt merkittävästi Bittium Tough Mobilen tietoturvaominaisuuksien kehittämistä ja testaamista”, kertoo Jari Sankala, Bittiumin Defense & Security tuote- ja palvelualueen johtaja. ”Meille on erittäin tärkeää olla aktiivinen osa Suomen kyberstrategian toteutusta. Lisäksi Suomen Puolustusvoimat asiakkaana antaa meille myös erittäin arvostetun referenssin järjestelmien markkinointiin ulkomaille.”

Johtamisjärjestelmäpäällikkö prikaatikenraali Mikko Heiskanen: ”Bittium on puolustusvoimien strateginen kumppani erityisesti langattomien viestintäratkaisuiden toimittamisessa normaalioloihin, niiden häiriötilanteisiin ja poikkeusoloihin. Bittium Tough Mobile -päätelaitetta suunnitellaan käytettäväksi kaikkien puolustusvoimien lakisääteisten toimintojen johtamisen mahdollistamiseen, kaikissa valmiustiloissa niin Suomessa kuin ulkomailla.”

Tilauksella ei ole merkittävää vaikutusta Bittiumin liikevaihtoon, liiketulokseen tai taloudelliseen asemaan, eikä tilaus muuta yhtiön vuoden 2016 taloudellista näkymää.

Bittium Tough Mobile -älypuhelimessa on runsaasti innovatiivisia ominaisuuksia, jotka on suunniteltu viranomais- ja muuhun ammattikäyttöön, jossa on tarve luotettavalle ja suojatulle viestinnälle. Android -käyttöjärjestelmään pohjautuvan laitteen mekaaninen rakenne on yhdistelmä äärimmäistä kestävyyttä ja nykyaikaisen edistyneen älypuhelimen käyttötuntumaa. Bittium Tough Mobile -älypuhelimessa yhdistyvät laitteistopohjainen tietoturva-alusta, maailmanlaajuinen LTE-taajuuksien tuki, ammattilaistason ääniominaisuudet sekä mahdollisuus käyttää kahta eri SIM-korttia.

Bittium Secure Suite -laitehallinta- ja yhteyssalausohjelmisto mahdollistaa puhelimen tietoturvaominaisuuksien tehokkaimman mahdollisen hyödyntämisen, laitteen luotettavan etähallinnan ja ohjelmiston eheyden varmennuksen, sekä salaa laitteen käyttämät datayhteydet. Bittium Tough Mobile -älypuhelin ja Bittium Secure Suite -ohjelmisto muodostavat yhdessä ainutlaatuisen käyttövarman järjestelmän, jolla voidaan turvallisesti käsitellä salattua ja luottamuksellista aineistoa sekä turvata kriittinen kommunikaatio.

Lisätietoja:

Jari Sankala
Defense & Security -tuote- ja palvelualueen johtaja
Puh. 040 344 3507
Email: salesglobal1(a)bittium.com

Digia Salpa on suomalainen, kansallisista ja eurooppalaisista lähtökohdista suunniteltu mobiiliviestinnän tuote, joka salaa vahvasti sekä puheen että viestiliikenteen puhelimissa, tableteissa ja työasemissa. Tuote on suunnattu käyttäjille, joille on tärkeää varmistaa viestinnän turvallisuus ja yksityisyys sekä mahdollistaa kommunikointi salassa pidettävistä asioista. Digia Salpa on hyödynnettävissä sekä organisaation sisäisessä että organisaatioiden välisessä viestinnässä.

Lisätietoja:

Sami Rantanen
Digia Oyj, toimialajohtaja, julkishallinto
Puh. 040 772 2920
Email: sami.rantanen@digia.com

Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium Oyj
Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja 30 vuoden aikana kertynyttä syvällistä radioteknologian osaamistaan. Asiakkailleen Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja palveluita, tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja ja tuotekehityspalveluita. Lisäksi Bittium tarjoaa korkealaatuisia tietoturvaratkaisuja mobiililaitteisiin ja kannettaviin tietokoneisiin. 10.11.2016 alkaen Bittium tarjoaa asiakkailleen myös terveydenhuollon teknologian tuotteita ja palveluita biosignaalien mittaamiseen kardiologian, neurologian, kuntoutuksen, työterveyden ja urheilulääketieteen osa-alueilla. Bittiumin jatkuvien toimintojen vuoden 2015 liikevaihto oli 56,8 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2,3 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu NASDAQ Helsingissä. www.bittium.com    

Digia Oyj
Digia on kannattavasti kasvava IT-palveluyritys, joka auttaa asiakkaitaan hyödyntämään digitaalisuuden mahdollisuudet. Näkemyksellisenä kumppanina Digia kehittää ja innovoi liiketoimintaa tukevia ratkaisuja yhdessä asiakkaidensa kanssa. Tarjoamme toimialasovitettua osaamista digitaalisten palveluiden kehittämiseen, toiminnan ohjaamiseen ja tiedon hyödyntämiseen. Toimimme 850 osaajan voimin Suomessa ja Ruotsissa. Kansainvälistymme asiakkaidemme kanssa. Digian jatkuvien toimintojen liikevaihto vuonna 2015 oli 81 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna NASDAQ Helsingissä (DIG1V). www.digia.com