Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2017

Print Print this release
27. Tammikuuta 2017

Bittium lanseeraa uuden korkean suojaustason version Bittium Tough Mobile älypuhelimestaan Critical Communications Europe -messuilla

Lehdistötiedote

Vapaa julkaistavaksi 27.1.2017, kello 13.15

Bittium lanseeraa uuden korkean suojaustason version Bittium Tough Mobile älypuhelimestaan Critical Communications Europe -messuilla

Oulussa, 27.1.2017 – Bittium esittelee innovatiivisia ja tietoturvallisia viranomaistuotteita ja -ratkaisuja Critical Communications Europe -messuilla, jotka järjestetään Kööpenhaminassa, Tanskassa 8. - 9. helmikuuta 2017. Messuilla Bittium lanseeraa myös uuden ”Luottamuksellinen”-suojaustasolle (Confidential) kehitetyn Bittium Tough Mobilen taustajärjestelmineen.

Confidential-suojaustason ainutlaatuinen kaksoiskäyttöjärjestelmätoteutus eli ns. dual-boot-toiminnallisuus tekee Bittium Tough Mobilesta laitteen, jossa samalla laitteella toimii kaksi täysin erillistä käyttöjärjestelmää: Julkinen ja Luottamuksellinen. Suojaustasoltaan Julkinen -käyttöjärjestelmä on tarkoitettu henkilökohtaiseen viestintään ja se käyttää vapaasti esimerkiksi sosiaalisen median sovelluksia. Suojaustasoltaan Luottamuksellinen -käyttöjärjestelmä on puolestaan täysin eristetty ja tietoturvalliseen käyttöön kovennettu käyttöjärjestelmä ja se on tarkoitettu vaativaan tietoturva- ja viranomaiskäyttöön. Tämä kokonaisuus mahdollistaa käyttäjälle samalla laitteella puhumisen ja viestittelyn sekä henkilökohtaisissa asioissa että vaativassa tietoturvakäytössä ja siten kahden erillisen laitteen mukanaan kuljettamisen tarve häviää.

Bittium esittelee myös Bittium Secure Suite -laitehallinta- ja yhteyssalausohjelmistoa, sekä laajan valikoiman erilaisia Bittium Tough Mobile erikoislisävarusteita, jotka ovat suunniteltu vaativaan poliisi- ja sotilaskäyttöön.

Bittiumilla on messuilla puheenvuoro sekä osallistuu paneelikeskusteluun:

  • Messujen pääohjelmassa "Are industry players meeting the demands of the end user?" Paneelissa keskustellaan siitä kuka on vastuussa innovoinnista sekä kuinka paljon vastuuta pitäisi loppukäyttäjien ottaa innovaatioiden kehityksestä. Panelistina on myyntijohtaja Jarno Majava.
  • Modernising Critical Communications -osiossa "Smartphone in multi-user environment." Esityksessä käsitellään seuraavia asioita: yksi laite – useita käyttäjiä, uudelleen määritellään BYOD (tuo oma laitteesi), sekä keskustellaan voiko käyttäjällä olla sama laite sekä työ että vapaa-ajalla käytössä. Puhujana on kyberturvallisuusasiantuntija Markku Korkiakoski.

Esiteltävät tuotteet:

  • Bittium Tough Mobile on tietoturvallinen ja lujatekoinen Android-pohjainen LTE-älypuhelin, jossa yhdistyvät viimeisimmät tietoturvaratkaisut ja kaupalliset laiteteknologiat. Bittium Tough Mobile -älypuhelimessa on erikoiskomponenteilla toteutettu tietoturva-alusta, joka mahdollistaa sekä asiakkaiden omien että kolmansien osapuolien tietoturvasovellusten integroimisen puhelimeen. Alustan ominaisuudet ovat tärkeitä kerroksittaisen laite- ja ohjelmistotietoturvan rakentamiseen. Lisäksi Bittium Tough Mobile -älypuhelimen ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa ohjelmoitava radiopuhelinpainike (PTT), viiden tuuman HD-kosketusnäyttö, jota on mahdollista käyttää myös käsineillä, IP67-tason veden- ja pölynkestävyys sekä MIL-STD-810G-tason iskunkestävyys.
  • Bittium Secure Suite -laitehallinta- ja yhteyssalausohjelmisto mahdollistaa puhelimen tietoturvaominaisuuksien tehokkaimman mahdollisen hyödyntämisen, laitteen luotettavan etähallinnan ja ohjelmiston eheyden varmennuksen, sekä salaa laitteen käyttämät datayhteydet. Bittium Tough Mobile -älypuhelin ja Bittium Secure Suite -ohjelmisto muodostavat yhdessä ainutlaatuisen käyttövarman järjestelmän, jolla voidaan turvallisesti käsitellä salaista ja luottamuksellista aineistoa sekä turvata kriittinen kommunikaatio.

Lisätietoja Bittium Tough Mobilesta löytyy www-sivuiltamme osoitteesta: www.bittium.com/BittiumToughMobile

Bittiumin tuotteisiin ja ratkaisuihin voi tutustua messuilla osastolla A9a.

Lisätietoja:

Jari Sankala
Defense & Security -tuote- ja palvelualueen johtaja
Puh. 040 344 3507
Email: sales1global(a)bittium.com

Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium

Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja 30 vuoden aikana kertynyttä syvällistä radioteknologian osaamistaan. Asiakkailleen Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja palveluita, tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja ja tuotekehityspalveluita. Lisäksi Bittium tarjoaa korkealaatuisia tietoturvaratkaisuja mobiililaitteisiin ja kannettaviin tietokoneisiin. 10.11.2016 alkaen Bittium tarjoaa asiakkailleen myös terveydenhuollon teknologian tuotteita ja palveluita biosignaalien mittaamiseen kardiologian, neurologian, kuntoutuksen, työterveyden ja urheilulääketieteen osa-alueilla. Bittiumin jatkuvien toimintojen vuoden 2015 liikevaihto oli 56,8 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2,3 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu NASDAQ Helsingissä. www.bittium.com