Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2018

Print Print this release
23. Elokuuta 2018

Bittium lanseeraa vesitiiviin Bittium Faros™ EKG-mittalaitteen ja Bittium FastFix™ tarraelektrodin ESC Congress 2018 -tapahtumassa

Lehdistötiedote      

Vapaa julkaistavaksi 23.8.2018, kello 14.00

Bittium lanseeraa vesitiiviin Bittium Faros™ EKG-mittalaitteen ja Bittium FastFix™ tarraelektrodin ESC Congress 2018 -tapahtumassa

Oulu, 23.8.2018 – Bittium esittelee innovatiivisia kardiologian tuotteitaan ja ratkaisujaan ESC Congress 2018 -tapahtumassa, joka järjestetään Munchenissä, Saksassa, 25.-29. elokuuta 2018. European Society of Cardiology:n järjestämä ESC Congress -tapahtuma on suurin kardiologian alan tapahtuma maailmassa. Tapahtumassa Bittium lanseeraa uuden vesitiiviin Bittium Faros™ EKG-mittalaitteen sekä Bittium FastFix™ -tarraelektrodin sydämen sähköisen toiminnan mittaamiseen. Tapahtumassa on esillä myös Bittium Cardiac Navigator™ -ohjelmisto pitkäaikaisen Holter EKG-tallennuksen tarkkaan analysointiin, Bittium Cardiac Explorer™ -ohjelmisto tapahtumapohjaisen EKG-tallennuksen analysointiin, sekä Bittium Cardiac Rehabilitation System™ sydänkuntoutuksen reaaliaikaiseen tarkkailuun käytettävä ratkaisu.

Uudet vesitiiviit Bittium Faros 180 ja Bittium Faros 360 EKG-mittalaitteet yhdessä Bittium FastFix -tarraelektrodien kanssa helpottavat potilaan elämää pitkäkestoisen (3-30 päivää) EKG-tallennuksen aikana. Bittium Faros EKG-mittalaite yhdessä Bittium Fastfix -tarraelektrodin kanssa on tarkoitettu langattomaan EKG-mittaukseen. Rintaan kiinnitettävää tarraelektrodia voidaan käyttää 3-7 vuorokauden ajan kerrallaan, jonka jälkeen mittausta voidaan jatkaa korvaamalla tarraelektrodi uudella. Sydämen sähköisen toiminnan mittaukset vesitiiviillä Bittium Faros EKG-mittalaitteilla ja Bittium FastFix tarraelektrodeilla mahdollistavat mitattavalle henkilölle urheilun ja peseytymisen ilman että laitteita tarvitsee ottaa pois ja näin ollen keskeyttää mittaus.

”Olemme ylpeitä voidessamme esitellä uudet vesitiiviit Bittium Faros EKG-mittalaitteet sekä FastFix -tarraelektrodit. Vesitiiviyden lisäksi laitteiden parannettu akunkesto, joka mahdollistaa jopa 8 päivän mittaisen yhtäjaksoisen mittauksen, helpottavat potilaan elämää. Olemme myös nopeuttaneet tiedonsiirtoa Bittium Faros EKG-mittalaitteesta analysointityökaluihin, sekä tuoneet niihin RFID -valmiuden. Mittausteknisesti laitteemme ovat maailman kärkituotteita”, sanoo Arto Pietilä, Bittiumin Medical Technologies -tuote- ja palvelualueen johtaja.

Tapahtumassa esiteltäviä tuotteita ja ratkaisuja ovat:

  • Bittium Faros on monipuolinen vesitiivis EKG-mittalaite, jota käytetään sydämen rytmihäiriöiden varhaiseen havaitsemiseen jokapäiväisessä elämässä. Bittium Faros on erittäin pieni ja kevyt ja se mahdollistaa tarkat pitkäkestoiset EKG -mittaukset ja -tallennukset, sydämen poikkeavien tapahtumien seurannan, sydämen etämonitoroinnin sekä autonomisen hermoston toiminnan arvioinnin.
    Bittium Faros -laitteen avohoidon seurantaratkaisut sisältävät useita ohjelmistovaihtoehtoja sydämen seurantaan. Faros -laitteen sisäänrakennettuja rytmihäiriöiden tunnistusalgoritmeja käytetään havaintojen tallentamiseen ja etämonitorointiin. Bittiumin ratkaisut mahdollistavat potilaiden aikaisemman kotiuttamisen sekä entistä paremmat edellytykset reagoida mahdollisiin ilmeneviin rytmihäiriöihin nopeasti.
  • Bittium Cardiac Rehabilitation System on sydänkuntoutukseen käytettävä ratkaisu, jolla voidaan reaaliajassa tarkkailla jopa 16 potilasta samanaikaisesti. Ratkaisu tarjoaa turvallisuutta ja tehokkuutta sydänkuntoutusohjelmaan näyttämällä reaaliaikaisesti jokaisen potilaan harjoituksenaikaisen sykkeen, EKG-käyrän sekä ST-tason muutokset. Langattoman teknologian käyttö mahdollistaa vapauden valita erilaisia harjoituksia monenlaisissa harjoitusympäristöissä.
  • Bittium Cardiac Navigator on täysin uudenlainen ohjelmistoratkaisu kliiniseen Holter EKG-tallennusten analysointiin. Sen käyttäjäystävällinen ja informatiivinen tiedon esitystapa sekä intuitiiviset analyysityökalut helpottavat ja tehostavat useita päiviä kestävien EKG-mittausten analysointia. Bittium Cardiac Navigator on suunniteltu pidempien mittausten tehokkaaseen läpikäyntiin lyhyessä ajassa ja siten nopeuttamaan lopullisen diagnoosin tekemistä.
  • Bittium Cardiac Explorer tarjoaa nopean ja joustavan työskentelytavan tiiviin tapahtumapohjaisen EKG-rytmihäiriöanalyysin toteuttamiseen. Ohjelmiston suurimmat edut ovat aina tarvittaessa saatavilla oleva koko mittausdata, täydet mahdollisuudet käsitellä laitteen tunnistamia tapahtumia, täysi kontrolli päättää raportoinnin sisällöstä sekä mahdollisuus analysoida rajoittamaton määrä mittausdataa.

Bittiumin tuotteisiin voi tutustua messuosastolla F150.

Lisätietoja tarjonnasta: https://www.bittium.com/products_services/medical


Lisätietoja:


Arto Pietilä
Medical-tuote- ja palvelualueen johtaja
Puh. 040 344 3507

Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium

Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja 30 vuoden aikana kertynyttä syvällistä radioteknologian osaamistaan. Asiakkailleen Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja palveluita, tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja ja tuotekehityspalveluita. Lisäksi Bittium tarjoaa terveydenhuollon teknologian tuotteita ja palveluita biosignaalien mittaamiseen kardiologian, neurologian, kuntoutuksen, työterveyden ja urheilulääketieteen osa-alueilla. Bittiumin jatkuvien toimintojen vuoden 2017 liikevaihto oli 51,6 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu NASDAQ Helsingissä. www.bittium.com