Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2018

Print Print this release
30. Toukokuuta 2018

Bittium ja Cerenion yhteistyöhön viemään seuraavan sukupolven aivomonitorointia teho-osastoille

Lehdistötiedote      

Vapaa julkaistavaksi 30.5.2018, kello 11.00

Bittium ja Cerenion yhteistyöhön viemään seuraavan sukupolven aivomonitorointia teho-osastoille

Oulu, 30.5.2018 – Bittium Oyj:n tytäryhtiö Bittium Biosignals Oy ja Cerenion Oy ovat käynnistäneet yhteistyöhankkeen, jonka tavoitteena on tuoda kehittynyt aivotoiminnan mittaus osaksi teho-osaston potilasmonitorointia. Hankkeen tavoitteena on tarjota tehopotilaiden aivotoiminnan mittaukseen kokonaisvaltainen ratkaisu, jossa aivojen sähköisen toiminnan monitorointiin tarkoitettuun langattomaan Bittium BrainStatus™ - EEG-laitteeseen yhdistetään Cerenionin innovatiivinen C Trend™ -indeksi, joka tulkitsee aivosähkökäyrää yhdeksi helpoksi lukuarvoksi hoitohenkilökunnan työn helpottamiseksi ja nopeuttamiseksi.

Äskettäin eurooppalaisen CE-lääkelaitehyväksynnän saanut langaton Bittium BrainStatus™ -EEG-vahvistin ja -elektrodipanta mahdollistavat korkealaatuisen EEG-signaalin nopean mittaamisen. Cerenion C-Trend™ -teknologian avulla signaali muunnetaan yhdeksi helpoksi lukuarvoksi, joka antaa tietoa potilaan aivojen tilasta suoraan sängyn vierellä ilman, että potilasta täytyy siirtää tai hänen hoitoaan muuttaa.

”Kehittyneeseen koneoppimiseen ja tekoälyyn pohjautuva Cerenion C-Trend jalostaa tavanomaisen EEG-mittauksen käteväksi lukuarvoksi, jota teho-osaston henkilökunta pystyy tulkitsemaan”, kertoo Timo Koskela, Cerenion Oy:n toimitusjohtaja. ”C-Trend yhdistettynä Bittiumin helppokäyttöiseen langattomaan mittauslaitteeseen on täydellinen yhdistelmä”, hän jatkaa.

”Helposti päälle puettava langaton ja pienikokoinen Bittium BrainStatus -EEG-vahvistin ja -elektrodipanta mahdollistavat nopean mittauksen toteuttamisen yhtäjaksoisesti jopa 24 tunnin ajan. Mittaustiedon tulkinnan tekee helpoksi Cerenion C-Trend -teknologian avulla EEG-mittauksesta jalostettu lukuarvo. Tämä on toimiva ja helppokäyttöinen ratkaisu teho-osastoille ja nopeuttaa potilaan hoitoprosessia”, toteaa Hannu Huttunen, Bittium Oyj:n toimitusjohtaja.

Ensimmäisiä C-Trend-ominaisuudella varustettuja Bittium BrainStatus -tuotteita odotetaan tulevan markkinoille vuonna 2019.


Lisätietoja:


Arto Pietilä
Medical-tuote- ja palvelualueen johtaja
Puh. 040 344 5466

Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium

Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja 30 vuoden aikana kertynyttä syvällistä radioteknologian osaamistaan. Asiakkailleen Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja palveluita, tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja ja tuotekehityspalveluita. Lisäksi Bittium tarjoaa terveydenhuollon teknologian tuotteita ja palveluita biosignaalien mittaamiseen kardiologian, neurologian, kuntoutuksen, työterveyden ja urheilulääketieteen osa-alueilla. Bittiumin jatkuvien toimintojen vuoden 2017 liikevaihto oli 51,6 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu NASDAQ Helsingissä. www.bittium.com

Cerenion

Cerenion Oy kehittää maailman ensimmäistä käytännöllistä työkalua tehohoidon potilaiden aivotoiminnan mittaamiseen. Cerenion C-Trend™ -teknologian (pat. pend.) tavoitteena on paljastaa aivojen tila yhtenä helppona lukuarvona – suoraan sängyn vierellä ilman, että potilasta täytyy siirtää tai hänen hoitoaan muuttaa. Ratkaisu perustuu tavalliseen EEG-mittaukseen sekä kehittyneeseen koneoppimiseen ja tekoälyyn. Teknologian avulla on määrä sekä parantaa hoitoa että vähentää tehohoidon kustannuksia. www.cerenion.com