Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2018

Print Print this release
14. Toukokuuta 2018

Bittium esittelee Bittium Tough Mobile™ -älypuhelinta ja muita kriittisen viestinnän tuotteita Critical Communications World -tapahtumassa

Lehdistötiedote

Vapaa julkaistavaksi 14.5.2018, kello 15.00

Bittium esittelee Bittium Tough Mobile™ -älypuhelinta ja muita kriittisen viestinnän tuotteita Critical Communications World -tapahtumassa

Oulussa, 14.5.2018 – Bittium esittelee tietoturvallista Bittium Tough Mobile -LTE-älypuhelinta ja muita kriittisen viestintään tarkoitettuja tuotteita ja ratkaisuja Critical Communications World -tapahtumassa Berliinissä, Saksassa 15.–17. toukokuuta. Uusimpana esittelyssä on Bittium Tough Mobile HybridX™ -ratkaisu, joka yhdistää Bittium Tough Mobile -älypuhelimen ja toiminnallisen HybridX-lisälaitteen. HybridX-lisälaite on integroitu Bittium Tough Mobile -älypuhelimeen ja kokonaisuus on liitetty viranomaiskäytössä olevaan PMR-erillisverkon (Professional Mobile Radio) radioon, kuten TETRA tai P25. Ratkaisu helpottaa viranomaisten ja turvallisuustoimijoiden, kuten poliisi-, palo- ja pelastustoimintojen, siirtymistä TETRA- tai P25- verkkoon pohjautuvista puhe- ja viestiratkaisuista laajakaistayhteydet tarjoaviin ratkaisuihin.

Lisäksi tapahtumassa esitellään verkkoyhteyksien seurantaan ja raportointiin tarkoitettua Bittium SafeMove® Analytics -ohjelmistoa, jolla voidaan kerätä tietoa laitekannan verkkoyhteyksien toimivuudesta kentällä ja tehostaa näin viranomaisten toimintaa, sekä Bittium Tough Mobile -älypuhelimen Bittium Secure Suite™ -taustajärjestelmää, jolla turvataan tietoturvaominaisuuksien tehokkain mahdollinen hyödyntäminen, laitteen luotettava etähallinta, sekä salataan laitteen käyttämät datayhteydet.

Bittiumin tuotteita ja ratkaisuja on myös ehdolla International Critical Communications Awards -palkintojen saajiksi, ja palkinnot jaetaan Critical Communications World -tapahtuman yhteydessä järjestettävässä palkintoseremoniassa. Bittium Tough Mobile sekä siihen liittyvä Bittium Secure Suite™ -taustajärjestelmä on ensimmäinen älypuhelinratkaisu maailmassa, joka on saanut Luottamuksellinen-suojaustason (Confidential) virallisen salaustuotehyväksynnän, ja se on ehdolla parhaan innovaation palkinnon (Best Innovation) saajaksi. Lisäksi Bittium Tough Mobile HybridX -ratkaisu on ehdolla parhaaksi siirtymävaiheen ratkaisuksi seuraavan sukupolven laajakaistapalveluihin (Best Evolution to Future Broadband).

Bittiumilla on tapahtumassa myös useita puheenvuoroja sekä osallistujia paneelikeskusteluissa:

Pääohjelma:

  • ”Mission Critical Mobile Broadband” -koulutusosiossa liiketoiminnan kehitysjohtaja Sammy Loitto kertoo päätelaitteiden teknologisista vaatimuksista, kun siirrytään käyttämään uusia, laajakaistateknologiaa hyödyntäviä viranomaisverkkoja.
  • ”MCPTT: the road ahead” -paneelikeskustelussa myyntijohtaja Markku Korkiakoski keskustelee Mission Critical Push To Talk (MCPTT) -standardista ja siihen perustuvien ratkaisujen käyttöönotosta. MCPTT-standardiin perustuvilla ratkaisuilla mahdollistetaan LTE-teknologian hyödyntäminen viranomaisviestinnässä.
  • ”LTE device in critical communications: ensuring a reliable ecosystem” -puheenvuorossa Markku Korkiakoski kertoo LTE-älypuhelinten elinkaaresta, tietoturvasta ja ekosysteemistä viranomaiskäytössä.

Technology Showcase -lava:

  • Markku Korkiakoski ohjaa ”Is security the last session?” paneelikeskustelua, jossa aiheena on tietoturva viranomaiskommunikaatiossa.
  • “Migration to critical broadband - elements on the way” -paneelikeskustelussa myyntijohtaja Jarno Majava keskustelee laajakaistaisiin kommunikaatioratkaisuihin siirtymisen eri vaiheista.
  • “Broadband terminal debate - ready or not” -paneelikeskustelussa Markku Korkiakoski keskustelee laajakaistaverkkojen päätelaitteista ja niiden valmiudesta viranomaiskäyttöön.

Esiteltävät tuotteet ja ratkaisut:

  • Bittium Tough Mobile on tietoturvallinen ja lujatekoinen Android-pohjainen LTE -älypuhelin, jossa yhdistyvät viimeisimmät tietoturvaratkaisut ja kaupalliset laiteteknologiat. Älypuhelimessa on erikoiskomponenteilla toteutettu tietoturva-alusta, joka mahdollistaa sekä asiakkaiden omien että kolmansien osapuolien tietoturvasovellusten integroimisen puhelimeen. Bittium Tough Mobile sekä siihen liittyvä Bittium Secure Suite™ -taustajärjestelmä ovat saaneet ensimmäisenä älypuhelinratkaisuna maailmassa Luottamuksellinen-suojaustason (Confidential) virallisen salaustuotehyväksynnän.
  • Bittium Secure Suite™ -laitehallinta- ja yhteyssalausohjelmisto mahdollistaa puhelimen tietoturvaominaisuuksien tehokkaimman mahdollisen hyödyntämisen, laitteen luotettavan etähallinnan ja ohjelmiston eheyden varmennuksen, sekä salaa laitteen käyttämät datayhteydet. Bittium Tough Mobile -älypuhelin ja Bittium Secure Suite -ohjelmisto muodostavat yhdessä ainutlaatuisen käyttövarman järjestelmän, jolla voidaan turvallisesti käsitellä salaista ja luottamuksellista aineistoa sekä turvata kriittinen kommunikaatio.
  • Bittium Tough Mobile HybridX™ on viranomaiskäyttöön tarkoitettu ratkaisu, jossa Bittium Tough Mobile -älypuhelimeen on integroitu PMR-erillisverkon radioon (TETRA/P25) kytkettävä toiminnallinen lisälaite ja pidike, jonka laajakulmalinssin avulla voidaan välittää reaaliaikaista tilannekuvaa LTE-verkon yli. Bittium Tough Mobile HybridX -ratkaisun avulla viranomaiset voivat operoida sekä Bittium Tough Mobile -älypuhelinta että PMR-erillisverkon radiota, ja muodostaa yhteyden sekä LTE- että PMR-erillisverkon käyttäjiin samalla laitteella.
  • Bittium SafeMove® Analytics on verkkoyhteyksien seuranta- ja raportointimoduuli, jonka avulla viranomaiset voivat kerätä tietoja oman organisaationsa langattomien verkkoyhteyksien toimivuudesta luotettavien yhteyksien turvaamiseksi ja parantamiseksi. Analytics-työkalu kerää jatkuvaa tietoa verkkoyhteyksistä, kuten yhteyden tilasta, yhteyden vahvuudesta, yhteysnopeudesta, yhteystyypistä ja Wi-Fi-verkoista. Lisäksi ohjelmiston uudet tietoturvaominaisuudet osaavat välittömästi raportoida mahdollisista tietoturvapoikkeamista käyttäjien mobiililaitteissa. Tämä mahdollistaa kyberuhkiin reagoimisen ilman viiveitä, esimerkiksi sulkemalla poikkeamasta raportoinut laite viranomaisverkosta tilanteen selvityksen ajaksi.

Bittiumin tuotteisiin ja ratkaisuihin voi tutustua messuosastolla D50.

Bittium on myös osana Critical Communications Finland -yhteisosastoa B60-61, jossa voi tutustua suomalaisten alan yritysten tuotteisiin ja ratkaisuihin sekä viranomaisten toimintaan.

Lisätietoja:

Jari Sankala
Defense & Security -tuote- ja palvelualueen johtaja
Puh. 040 344 3507
Email: communications(a)bittium.com

Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium - Defense & Security

Bittium on luotettava suomalainen yritys, jolla on yli 30 vuoden kokemus edistyksellisistä radioviestintäteknologioista ja biosignaalien käsittelystä. Puolustus- ja turvallisuusmarkkinoille Bittium tarjoaa moderneimmat ja suorituskykyisimmät tuotteet ja ratkaisut taktiseen tiedonsiirtoon ja tietoturvalliseen viestintään. Taktisen tiedonsiirron tuotteet ja ratkaisut mahdollistavat laajakaistaisen puheen ja tiedonsiirron kaikille joukoille taistelukentällä. Tietoturvalliseen viestintään Bittium tarjoaa luotettavat ja sertifioidut mobiililaite- ja kyberturvallisuusratkaisut aina LUOTTAMUKSELLINEN-tasolle asti. Bittiumin vuoden 2017 liikevaihto oli 51,6 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com