Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2018

Print Print this release
28. Maaliskuuta 2018

Bittium laajentaa lääketieteen etädiagnostiikan tarjontaansa ostamalla RemoteA:n lääketieteen etälausuntopalvelualustan

Lehdistötiedote     

Vapaa julkaistavaksi 28.3.2018 kello 16.45

Bittium laajentaa lääketieteen etädiagnostiikan tarjontaansa ostamalla RemoteA:n lääketieteen etälausuntopalvelualustan

Kaupan myötä Bittiumin tarjonta laajenee sydämen ja aivojen sähköisen toiminnan mittaamisesta ja monitoroinnista uniapnean mittaamiseen ja monitorointiin

Oulu, 28.3.2018 – Bittium Oyj:n tytäryhtiö Bittium Medanalytics Oy ja RemoteA Oy ovat tänään allekirjoittaneet sopimuksen liiketoimintakaupasta, jonka mukaan Bittium Medanalytics Oy ostaa RemoteA:n lääketieteen etälausuntopalvelualustan ja siihen liitettyjen lääketieteellisten mittalaitteiden ja liityntöjen tuoteoikeudet. Kaupan myötä Bittiumin tarjonta laajenee sydämen ja aivojen sähköisen toiminnan mittaamisesta ja monitoroinnista uniapnean mittaamiseen ja monitorointiin. Lisäksi palvelualustaan on liitetty kolmannen osapuolen verenpainemittari ja järjestelmään on mahdollista liittää myös muita mittalaitteita. Etälausuntopalvelualustan kautta potilaista kerättyjä biosignaalitietoja voidaan siirtää verkon yli ja se toimii alustana potilaiden mittausdatalle ja asiantuntijoiden lausunnoille.

”Kaupan toteuduttua Bittium kykenee toimittamaan etädiagnostiikkapalveluja tarjoaville asiakkailleen kokonaisratkaisun EKG:n, verenpaineen ja uniapnean pitkäaikaisrekisteröinteihin sekä mittaustiedon ja lausuntotiedon siirtämiseen verkon yli. Bittiumin kokonaisratkaisu sisältää biosignaalien mittalaitteet ja analysointiohjelmistot sekä mahdollistaa potilaan mittaustiedon ja lääkärin lausuntotietojen siirtämisen verkon yli helpottaen ja nopeuttaen potilaan hoitoa. Kauppa laajentaa tarjontaamme Medical Technologies -tuote- ja palvelualueellamme ja tukee Bittiumin strategista tavoitetta kasvaa biosignaalimittausten ratkaisutoimittajana”, sanoo Hannu Huttunen, Bittium Oyj:n toimitusjohtaja.

RemoteA ja Bittium ovat aiemmin molemmat toimittaneet Bittiumin ja Coronarian yhteisyritykselle Coronaria Analyysipalvelut Oy:lle mittaus- ja lausuntotiedon siirtämiseen palveluja, jotka tämän liiketoimintakaupan myötä siirtyvät yksin Bittiumin toimitusvastuulle. Bittium toimittaa jatkossa samanlaista palvelua ja palvelun tarvitsemia mittalaitteita myös RemoteA:n tytäryhtiölle Ruotsissa.

Liiketoimintakaupalla ei ole merkittävää vaikutusta Bittium Oyj:n vuoden 2018 taloudelliseen ohjaukseen. Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.

Lisätietoja:

Arto Pietilä
Johtaja, Medical Technologies -tuote- ja palvelualue
Bittium
Puh. 040 344 3507

Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium

Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja 30 vuoden aikana kertynyttä syvällistä radioteknologian osaamistaan. Asiakkailleen Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja palveluita, tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja ja tuotekehityspalveluita. Lisäksi Bittium tarjoaa terveydenhuollon teknologian tuotteita ja palveluita biosignaalien mittaamiseen kardiologian, neurologian, kuntoutuksen, työterveyden ja urheilulääketieteen osa-alueilla. Bittiumin jatkuvien toimintojen vuoden 2017 liikevaihto oli 51,6 miljoonaa euroa ja liiketappio -6,2 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu NASDAQ Helsingissä. www.bittium.com