Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2018

Print Print this release
16. Maaliskuuta 2018

Bittium esittelee Bittium Tough Mobile™ -älypuhelinta ja innovatiivista Bittium Tough Mobile HybridX™ -ratkaisua British APCO -viranomaismessuilla

Lehdistötiedote

Vapaa julkaistavaksi 16.3.2018, kello 13.00

Bittium esittelee Bittium Tough Mobile™ -älypuhelinta ja innovatiivista Bittium Tough Mobile HybridX ™ -ratkaisua British APCO -viranomaismessuilla

Oulussa, 16.3.2018 – Bittium esittelee tietoturvallista Bittium Tough Mobile -LTE-älypuhelinta ja innovatiivista Bittium Tough Mobile HybridX -ratkaisua British APCO -viranomaismessuilla Coventryssa, Isossa-Britanniassa 20.–21. maaliskuuta. Uusi Bittium Tough Mobile HybridX -ratkaisu tuo Bittium Tough Mobile -älypuhelimelle uuden käyttöliittymän ja uusia toiminnallisuuksia, jotka ovat erittäin hyödyllisiä vaativassa viranomaiskäytössä. Lisäksi tapahtumassa esitellään Bittium SafeMove Analytics -seuranta- ja raportointiohjelmistoa, jolla voidaan kerätä tietoa laitekannan käyttäytymisestä kentältä ja tehostaa näin viranomaisten toimintaa.

Bittium Tough Mobile HybridX -taktinen ratkaisu yhdistää tietoturvallisen Bittium Tough Mobile -älypuhelimen ja toiminnallisen HybridX-lisälaitteen. HybridX-lisälaite integroidaan Bittium Tough Mobileen ja kokonaisuus liitetään viranomaiskäytössä olevaan PMR-erillisverkon (Private Mobile Radio) radioon, kuten TETRA tai P25. Tämän ratkaisun tuomiin etuihin kuuluvat muun muassa:

  • Bittium Tough Mobile -älypuhelimen ja PMR-erillisverkon radion operointi samalla laitteella;
  • LTE- että PMR-erillisverkon käyttäjien kommunikointi verkkojen yli;
  • Kokonaisuuden erittäin helppo ja tehokas käyttö hätänapin, radiopuhelinpainikkeiden (PTT, Push-To-Talk), videopainikkeen (PTV, Push-To-Video) ja tehokkaan ulkoisen kaiuttimen avulla;
  • Bittium Tough Mobile HybridX -ratkaisun käyttö myös vartalokamerana Bittium Tough Mobile Smart Holder -pidikkeen ja sen 170-asteen laajakulmalinssin avulla. Pidikkeen avulla käyttäjät voivat esimerkiksi välittää reaaliaikaista tilannekuvaa LTE-verkon yli viranomaisen tilannehuoneeseen. Pidike mahdollistaa myös puhelimen lataamisen käytön aikana.

Bittium Tough Mobile HybridX -ratkaisu vähentää viranomaisten tarvitsemien laitteiden määrää, korvaamalla erillisen RSM käyttölaitteen ja vartalokameran. Kommunikointi eri verkkojen käyttäjien kesken helpottuu, ja on nyt mahdollista myös ilman erillistä verkkoon asennettavaa yhdyskäytäväratkaisua. Samalla käyttäjät hyötyvät LTE verkon nopeasta tiedonsiirrosta sekä Android-pohjaisten multimediasovellusten käytöstä. Taktinen ratkaisu helpottaa näin poliisi-, palo- ja pelastustoimintojen siirtymistä TETRA- tai P25- verkkoon pohjautuvista puhe- ja viestiratkaisuista LTE-laajakaistayhteydet tarjoaviin ratkaisuihin.

Esiteltävät tuotteet ja ratkaisut:

  • Bittium Tough Mobile on tietoturvallinen ja lujatekoinen Android-pohjainen LTE -älypuhelin, jossa yhdistyvät viimeisimmät tietoturvaratkaisut ja kaupalliset laiteteknologiat. Älypuhelimessa on erikoiskomponenteilla toteutettu tietoturva-alusta, joka mahdollistaa sekä asiakkaiden omien että kolmansien osapuolien tietoturvasovellusten integroimisen puhelimeen. Bittium Tough Mobile sekä siihen liittyvä Bittium Secure Suite™ -taustajärjestelmä ovat saaneet ensimmäisenä älypuhelinratkaisuna maailmassa Luottamuksellinen-suojaustason (Confidential) virallisen salaustuotehyväksynnän.
  • Bittium Tough Mobile HybridX™ on viranomaiskäyttöön tarkoitettu ratkaisu, jossa Bittium Tough Mobile -älypuhelimeen on integroitu PMR-erillisverkon radioon (TETRA/P25) kytkettävä toiminnallinen lisälaite ja pidike, jonka laajakulmalinssin avulla voidaan välittää reaaliaikaista tilannekuvaa LTE-verkon yli. Bittium Tough Mobile HybridX - ratkaisun avulla viranomaiset voivat operoida sekä Bittium Tough Mobile -älypuhelinta että PMR-erillisverkon radiota, ja muodostaa yhteyden sekä LTE- että PMR-erillisverkon käyttäjiin samalla laitteella.
  • Bittium SafeMove® Analytics on verkkoyhteyksien seuranta- ja raportointimoduuli, jonka avulla viranomaiset voivat kerätä tietoja oman organisaationsa langattomien verkkoyhteyksien toimivuudesta luotettavien yhteyksien turvaamiseksi ja parantamiseksi. Analytics-työkalu kerää jatkuvaa tietoa verkkoyhteyksistä, kuten yhteyden tilasta, yhteyden vahvuudesta, yhteysnopeudesta, yhteystyypistä ja Wi-Fi-verkoista. Lisäksi ohjelmiston uudet tietoturvaominaisuudet osaavat välittömästi raportoida mahdollisista tietoturvapoikkeamista käyttäjien mobiililaitteissa. Tämä mahdollistaa kyberuhkiin reagoimisen ilman viiveitä, esimerkiksi sulkemalla poikkeamasta raportoinut laite yritysverkosta tilanteen selvityksen ajaksi.

Bittiumin tuotteisiin ja ratkaisuihin voi tutustua messuosastolla F4.

Lisätietoja:

Jari Sankala
Defense & Security -tuote- ja palvelualueen johtaja
Puh. 040 344 3507
Email: defense(a)bittium.com

Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium - Defense & Security

Bittium on luotettava suomalainen yritys, jolla on yli 30 vuoden kokemus edistyksellisistä radioviestintäteknologioista ja biosignaalien käsittelystä. Puolustus- ja turvallisuusmarkkinoille Bittium tarjoaa moderneimmat ja suorituskykyisimmät tuotteet ja ratkaisut taktiseen tiedonsiirtoon ja tietoturvalliseen viestintään. Taktisen tiedonsiirron tuotteet ja ratkaisut mahdollistavat laajakaistaisen puheen ja tiedonsiirron kaikille joukoille taistelukentällä. Tietoturvalliseen viestintään Bittium tarjoaa luotettavat ja sertifioidut mobiililaite- ja kyberturvallisuusratkaisut aina LUOTTAMUKSELLINEN-tasolle asti. Bittiumin vuoden 2017 liikevaihto oli 51,6 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com