Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2019

Print Print this release
01. Heinäkuuta 2019

Bittiumin puettavasta laitealustasta ja Philipsin sensoreista koostuva ratkaisu palkittiin GSK:n “Transform the Future of Self-Care” innovaatiokilpailussa

Lehdistötiedote

Vapaa julkaistavaksi 1.7.2019, kello 10.30

Bittiumin puettavasta laitealustasta ja Philipsin sensoreista koostuva ratkaisu palkittiin GSK:n “Transform the Future of Self-Care” innovaatiokilpailussa

Oulussa, 1.7.2019 – Bittiumin puettavasta laitealustasta (Bittium Wearable Platform) ja Philipsin stressitasoa mittaavista sensoreista koostuva ratkaisu palkittiin yhtenä viidestä voittajasta GlaxoSmithKline (GSK) Consumer Healthcaren organisoimassa innovaatiokilpailussa. Voittaneessa ratkaisussa Bittium integroi ihon sähkönjohtavuutta ja henkilön elintoimintoja mittaavat ”Philips Emography” ja ”Philips VitalSigns Optical” -teknologiat puettavaan rannelaitteeseen, joka arvioi stressitasoja mittaamalla kortisolin erittymistä ihon sähkönjohtavuudesta. Laite monitoroi myös sydämen sykettä ja ennustaa henkilön stressitasoa tunnin eteenpäin.

“Arvostamme suuresti GSK:n huomionosoitusta ja Bittiumin puettavasta laitealustasta sekä Philipsin sensoreista koostuvan ratkaisun valintaa “Transform the Future of Self-Care” voittajaksi “Digital Health Technologies”-kategoriassa”, kertoo johtaja Jani Lyrintzis, Bittium USA. ”Ratkaisu voidaan räätälöidä eri käyttäjien tarpeita ja tavoitteita varten. Philipsin ainutlaatuisia anturiteknologioita ja algoritmeja voi hyödyntää käyttäjän nykyisen henkisen kunnon ja stressitason mittaamisen lisäksi myös ennustamaan käyttäjän tulevaa stressitasoa, jolloin käyttäjälle annetaan mahdollisuus vaikuttaa aktiivisesti omaan fyysiseen ja henkiseen tilaansa ja hyvinvointiin.”

Ihmiset, jotka pyrkivät parempaan työ- ja yksityiselämän tasapainoon ovat yhä tietoisempia siitä, kuinka stressi vaikuttaa heidän elämäänsä. He ymmärtävät, että henkinen hyvinvointi on vähintään yhtä tärkeää kuin fyysinen hyvinvointi – eikä toista voi olla ilman toista. Mitatakseen ja analysoidakseen henkistä hyvinvointia, Bittium on kehittänyt puettavan laitealustan (Bittium Wearable Platform), joka koostuu puettavasta Bitwear-laitteesta ja älykkäästä SafeMove® Analytics -analysointityökalusta. Philips Emography ja Philips Vital Signs Optical -teknologiat ovat integroitu BitWear-laitteeseen. Philips EmoGraphy -ohjelmisto mittaa stressitasoa ja laskee kortisolin erityksen ihon sähkönjohtavuudesta. Philips VitalSigns Optical -ohjelmisto täydentää mitattua dataa lisäämällä siihen parametrejä sydämen sykettä mittaavasta sensorista. Mitattujen tietojen avulla käyttäjät voivat edistää omaa hyvinvointiaan ja optimoida kognitiivisen suorituskykynsä ja turvallisuutensa maksimitasolle. Nykytilanteen seurannan lisäksi Philips EmoGraphy -ohjelmisto ennustaa henkilön tulevaa stressitasoa tunnin eteenpäin. Näin ollen henkilöt voivat ennakoivasti vaikuttaa henkiseen tilaansa ja hyvinvointiinsa. Mitattu data näkyy käyttäjälle reaaliajassa BitWearin näytöllä, älypuhelimen sovelluksessa sekä on saatavilla tarkempaa analyysiä varten myös SafeMove® Analytics -työkalusta.

Lisätietoja kilpailusta ja voittajista on saatavilla osoitteessa https://innovation.gsk.com/product-healthcare/innovation-contest .

Lisätietoja Bittium Wearable Platformista on saatavilla osoitteessa https://www.bittium.com/rd-services/bittium-wearable-platform .

Lisätietoja:

Jani Lyrintzis
Johtaja, Bittium USA Inc.
Puh. +1-425-444-2830
Email: communications(a)bittium.com

Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium

Bittium on luotettava suomalainen yritys, jolla on yli 30 vuoden kokemus edistyksellisistä radioviestintäteknologioista ja biosignaalien käsittelystä. Bittium tarjoaa ammattitaitoisia tuotekehityspalveluja ja teknologiaosaamista langattomiin laitteisiin, verkkoinfrastruktuuriin ja IoT-ratkaisuihin. Yritys tekee myös tutkimus- ja kehitystoimintaa 5G:n, tekoälyn, ohjelmistorobotiikan ja pilvipalveluiden parissa. Bittiumin kilpailukyky perustuu vahvaan teknologia- ja tietoturvaosaamiseen sekä luotettavuuteen ja laatuun. Bittiumin vuoden 2018 liikevaihto oli 62,8 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2,8 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com