Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2019

Print Print this release
27. Toukokuuta 2019

Bittium lanseeraa uuden äärimmäiseen tietoturvakäyttöön tarkoitetun Bittium Tough Mobile 2 -älypuhelimen

Lehdistötiedote

Vapaa julkaistavaksi 27.5.2019 kello 10.40

Bittium lanseeraa uuden äärimmäiseen tietoturvakäyttöön tarkoitetun Bittium Tough Mobile 2 -älypuhelimen

Bittiumin Tough Mobile 2 on maailman tietoturvallisin älypuhelin kokonaisvaltaisine taustajärjestelmineen.

Oulu, 27.5.2019 – Maailman tietoturvallisimpien älypuhelinjärjestelmien valmistaja Bittium lanseeraa äärimmäiseen tietoturvakäyttöön tarkoitetun Bittium Tough Mobile™ 2 -älypuhelimen. Uuden Bittium Tough Mobile 2 -älypuhelimen tietoturvallisuuden ydin on sen kerroksittain rakennettu tietoturva, joka perustuu kovennettuun Android™ 9 Pie -käyttöjärjestelmään ja sekä puhelimen ainutlaatuisiin HW-ratkaisuihin että lähdekoodiin integroituihin tietoturvaominaisuuksiin ja -ohjelmistoihin. Kerroksittaisella tietoturvalla varmistetaan sekä puhelimeen tallentuneen tiedon että tiedonsiirron suojaus parhaalla mahdollisella tavalla.

Puhelimen ainutlaatuisiin sisäänrakennettuihin tietoturvaominaisuuksiin kuuluvat muun muassa lukuisat salaukseen, tunnistukseen ja avaintenhallintaan liittyvät ominaisuudet, käynnistyksen ja käytönaikaiset tietoturvatarkastukset, luvattoman laitteeseen kajoamisen tunnistava tietoturva-alusta sekä yksityisyyskytkin, jolla voi yhdellä napin painalluksella kytkeä pois käytöstä mikrofonit, kameran, Bluetooth-yhteyden, ja lisäksi sensoriherkkyyksiä heikennetään. Bittium Tough Mobile 2 on yhteensopiva Bittium Secure Suite™ -ohjelmistotuotteen kanssa, jolla mahdollistetaan muun muassa puhelinten etähallinta ja salattu tiedonsiirto.

Bittium Tough Mobile 2 -älypuhelin on täysin suunniteltu ja valmistettu Suomessa ja Bittium takaa valvotun ja turvallisen puhelinten valmistus- ja toimitusketjun asiakkaille. Myös puhelimessa käytetyt komponentti- ja ohjelmistoratkaisut ovat viranomaisasiakkaiden auditoitavissa. Bittium Tough Mobile 2 yhdessä Bittium Secure Suite -laitehallinta- ja yhteyssalausohjelmiston kanssa on sertifioitavissa eri valtioiden viranomaisten tietoturvalliseen käyttöön. Viranomaiskäyttöön suunniteltuna puhelimen saatavuus ja käyttöikä ovat normaaleja älypuhelimia merkittävästi pidempiä ja tietoturvapäivitysten saatavuus huomattavasti parempi.

Huipputason tietoturvaominaisuuksien lisäksi Bittium Tough Mobile 2 -älypuhelin on helppokäyttöinen ja sama puhelin soveltuu sekä työ- että vapaa-ajan käyttöön. Puhelimessa on tuki useille toisistaan eriytetyille ja suojatuille työtiloille. Niiden ansiosta samalla Bittium Tough Mobile 2 -älypuhelimella käyttäjä voi turvallisesti käsitellä jopa usean eri organisaation luottamuksellisia tietoja sekä omia henkilökohtaisia tietojaan ja sosiaalisen median sovelluksiaan.

”Bittium Tough Mobile 2 -älypuhelin asettaa uuden standardin äärimmäisen tietoturvalliselle kommunikaatiolle. Kerroksittainen tietoturva ja sen ainutlaatuiset ominaisuudet yhdessä helpon käytettävyyden kanssa tekevät älypuhelimesta ja sitä tukevista ohjelmistoratkaisuista täydellisen kokonaisuuden kattavaa tietoturvaratkaisua tarvitseville viranomaisille ja muille korkeaa tietoturvatasoa vaativille asiakkaille. Bittium Tough Mobile 2 -älypuhelin on myös alustana räätälöitävissä eri maiden paikallisten luotettujen tietoturvatoimittajien ja muiden kumppanien tarpeisiin”, sanoo Jari Sankala, Bittiumin Defense & Security -tuote- ja palvelualueen johtaja. ”Näinä aikoina, kun miltei päivittäin tulee uutisia peruspuhelimien salakuuntelusta ja murtamisesta, olemme ylpeitä Tough Mobile 2 -älypuhelimen tuomasta kertaluokkien parannuksesta tietoturvalliseen kommunikaatioon."

Uutta Bittium Tough Mobile 2 -älypuhelinta ja siihen liittyviä ohjelmistoratkaisuja esitellään ensimmäisen kerran Infosecurity Europe -messuilla 4.-6. kesäkuuta Lontoossa, Isossa-Britanniassa.

Lisätietoja Bittium Tough Mobile 2 -älypuhelimesta: https://toughmobile2.bittium.com 

Bittium Tough Mobile™ 2

Bittium Tough Mobile 2 -älypuhelin asettaa uuden standardin äärimmäisen tietoturvalliselle kommunikaatiolle. Älypuhelimessa yhdistyvät ennennäkemättömät laite- ja ohjelmistopohjaiset tietoturvaominaisuudet sekä helppokäyttöisyys. Laitteeseen kajoamisen tunnistava tietoturva-alusta, puhelimen yksityisyyskytkin, ja valvottu ja turvallinen toimitusketju takaavat luotettavan ja tietoturvallisen tietojen käsittelyn ja kommunikaation erityisesti viranomais- ja ammattikäytössä.

Lisätietoja:

Jari Sankala
Defense & Security -tuote- ja palvelualueen johtaja
Puh. 040 344 5466 
Email: sales1global(a)bittium.com

Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium - Defense & Security

Bittium on luotettava suomalainen yritys, jolla on yli 30 vuoden kokemus edistyksellisistä radioviestintäteknologioista ja biosignaalien käsittelystä. Puolustus- ja turvallisuusmarkkinoille Bittium tarjoaa moderneimmat ja suorituskykyisimmät tuotteet ja ratkaisut taktiseen tiedonsiirtoon ja tietoturvalliseen viestintään. Taktisen tiedonsiirron tuotteet ja ratkaisut mahdollistavat laajakaistaisen puheen ja tiedonsiirron kaikille joukoille taistelukentällä. Tietoturvalliseen viestintään Bittium tarjoaa luotettavat ja sertifioidut mobiililaite- ja kyberturvallisuusratkaisut aina LUOTTAMUKSELLINEN-tasolle asti. Bittiumin vuoden 2018 liikevaihto oli 62,8 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2,8 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com  

*Android on Google LLC.:n tuotemerkki.

Tiedostot
Release (wkr0006.pdf)

Kuvaliitteet
Bittium Tough Mobile 2 front and back Bittium Tough Mobile 2 frontleft