Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2019

Print Print this release
30. Tammikuuta 2019

Bittiumin edistyneet taktisen tiedonsiirron tuotteet ja ratkaisut esittelyssä puolustusalan Network Centric Warfare -tapahtumassa

Lehdistötiedote

Vapaa julkaistavaksi 30.1.2019, kello 16.30

Bittiumin edistyneet taktisen tiedonsiirron tuotteet ja ratkaisut esittelyssä puolustusalan Network Centric Warfare -tapahtumassa

Oulussa, 30.1.2019 – Bittiumin edistyneet taktisen tiedonsiirron tuotteet ja ratkaisut ovat esittelyssä puolustusalan Network Centric Warfare -tapahtumassa Roomassa, Italiassa 4.–5. helmikuuta 2019. Esittelyssä ovat Bittium Tactical Wireless IP Network™ (TAC WIN) -ohjelmistoradiojärjestelmä, Bittium Tough SDR™ -tuoteperhe, monipuolinen Bittium Tough Comnode™ -päätelaite ja tietoturvallinen ja lujatekoinen 4G LTE-älypuhelin Bittium Tough Mobile™. Bittium Tough SDR -tuoteperhe ja Bittium Tough Comnode -päätelaite ovat uusimmat lisäykset Bittiumin taktisen tiedonsiirron tuotevalikoimassa.

Tuotteissa yhdistyvät viimeisimmät ohjelmisto- ja laiteteknologiat ja ne mahdollistavat kaikille joukoille koko taistelukentän kattavan laajakaistaisen tiedonsiirron ja puheen. Tuotteet tarjoavat monipuoliset liityntämahdollisuudet myös kolmannen osapuolen laitteisiin ja järjestelmiin.

Tapahtumassa esiteltävät tuotteet ja ratkaisut ovat:

  • Bittium Tactical Wireless IP Network (TAC WIN) on ohjelmistoradiotekniikkaan perustuva sotilas- ja viranomaiskäyttöön tarkoitettu langaton laajakaistaverkko. Se mahdollistaa MANET (Mobile Ad Hoc Network)-, linkki- ja liityntäverkkojen muodostamisen, sekä kytkee verkot yhdeksi loogiseksi IP-verkoksi nopeasti paikasta riippumatta. Bittium TAC WIN on yhteensopiva nykyisten kiinteiden ja langattomien verkkoinfrastruktuurien kanssa. Järjestelmän ydin on taktinen reititin, jolla voidaan muodostaa joustavasti sekä langallisia että langattomia laajakaistaisia IP-tiedonsiirtoyhteyksiä. Taktinen reititin tarjoaa myös monipuoliset liitynnät erityyppisten päätelaitteiden ja muiden viestijärjestelmien kytkemiseksi samaan tiedonsiirtoverkkoon. Reitittimen lisäksi järjestelmään kuuluu kolmen eri taajuusalueen radioyksikköjä, joilla muodostetaan tilanteen mukaan optimoituja verkkorakenteita erilaisiin viestintätarpeisiin. Kaikki järjestelmän tuotteet on suunniteltu vaativiin kenttäolosuhteisiin ja järjestelmän käyttöönotto on automaattisten toimintojen ansiosta nopeaa. Ohjelmistopohjaisuuden ansiosta Bittium TAC WIN -järjestelmä on helposti päivitettävissä, mikä mahdollistaa sen kehittämisen sekä ylläpidon kustannustehokkaasti sen koko elinkaaren ajan.
  • Bittium Tough SDR -tuoteperhe koostuu yksittäisten sotilaiden käyttöön tarkoitetusta Bittium Tough SDR Handheld -käsiradiosta ja ajoneuvoihin asennettavasta Bittium Tough SDR Vehicular -ajoneuvoradiosta. Bittium Tough SDR -tuotteiden avulla voidaan tuottaa ja jakaa johtamisjärjestelmien reaaliaikaista tilannekuvaa (paikkatieto, kuva, ääni, video, sensoridata) organisaation kaikilla tasoilla. Taktisten joukkojen suorituskyky kasvaa, toimintakyky paranee ja niiden johtaminen helpottuu ajantasaisen tilannekuvan ja luotettavamman yhteyden avulla. Radioiden ainutlaatuisen laaja taajuusalue tuo taistelunkestävyyttä ja usean aaltomuodon käyttö, jopa yhtäaikaisesti, parantaa yhteensopivuutta ja mahdollistaa tilanteen mukaan eri tehtävissä ja tasoilla toimimisen.
  • Bittium Tough Comnode -päätelaite täyttää liikkuvien joukkojen tiedonsiirron tarpeet toimimalla muun muassa VoIP-puhelimena, IP-reitittimenä ja SHDSL-toistimena. Lisäksi Bittium Tough Comnode -päätelaite tarjoaa taktisen puheverkon SIP-palvelintoiminnot (Session Initiation Protocol) myös kaupallisille VoIP-päätelaitteille sekä mahdollistaa myös vanhemman teknologian kenttäradioiden liittämisen osaksi IP-pohjaista taktista kommunikaatiojärjestelmää (Radio over IP, RoIP).
  • Bittium Tough Mobile on tietoturvallinen ja lujatekoinen Android-pohjainen 4G LTE -älypuhelin, jossa yhdistyvät viimeisimmät tietoturvaratkaisut ja kaupalliset laiteteknologiat. Älypuhelimessa on erikoiskomponenteilla toteutettu tietoturva-alusta, joka mahdollistaa sekä asiakkaiden omien että kolmansien osapuolien tietoturvasovellusten integroimisen puhelimeen. Bittium Tough Mobile sekä siihen liittyvä Bittium Secure Suite™ -taustajärjestelmä ovat saaneet ensimmäisenä älypuhelinratkaisuna maailmassa Luottamuksellinen-suojaustason (Confidential) virallisen salaustuotehyväksynnän.

Lisätietoja:

Jari Sankala
Defense & Security -tuote- ja palvelualueen johtaja
Puh. 040 344 3507
Email: defense(a)bittium.com

Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium - Defense & Security

Bittium on luotettava suomalainen yritys, jolla on yli 30 vuoden kokemus edistyksellisistä radioviestintäteknologioista ja biosignaalien käsittelystä. Puolustus- ja turvallisuusmarkkinoille Bittium tarjoaa moderneimmat ja suorituskykyisimmät tuotteet ja ratkaisut taktiseen tiedonsiirtoon ja tietoturvalliseen viestintään. Taktisen tiedonsiirron tuotteet ja ratkaisut mahdollistavat laajakaistaisen puheen ja tiedonsiirron kaikille joukoille taistelukentällä. Tietoturvalliseen viestintään Bittium tarjoaa luotettavat ja sertifioidut mobiililaite- ja kyberturvallisuusratkaisut aina LUOTTAMUKSELLINEN-tasolle asti. Bittiumin vuoden 2017 liikevaihto oli 51,6 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com