Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2014

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - Elektrobit (EB) ja Nuance tekevät uudesta Audi TT:stä entistä inhimillisemmän

Lokakuu 02, 2014

Elektrobit (EB) ja Nuance tekevät uudesta Audi TT:stä entistä inhimillisemmän


Lehdistötiedote

Vapaa julkaistavaksi 2.10.2014, kello 10.00 (CEST+1)

Elektrobit (EB) ja Nuance tekevät uudesta Audi TT:stä entistä inhimillisemmän

Uuden Audi TT:n Virtual Cockpit -mittariston älykäs puheohjaus ja luonnollista kieltä ymmärtävä teknologia mahdollistavat kuljettajan intuitiivisen vuorovaikutuksen auton kanssa.

Pariisi, 2.10.2014 - Ihmisen ja auton välinen suhde muuttuu entistä inhimillisemmäksi. Elektrobit (EB) ja Nuance esittelivät tänään Pariisin autonäyttelyssä puheohjauksen ja luonnollista kieltä ymmärtävän (NLU) tekniikan yhdistelmän osana uuden Audi TT Roadsterin Virtual Cockpit -mittaristoa. Sen avulla kuljettaja voi käsitellä Audi TT:n viihde- ja viestintä- ja navigointiominaisuuksia entistä luonnollisemman vuorovaikutuksen kautta. Intuitiivisilla äänikomennoilla kuljettajat ja matkustajat voivat ohjata järjestelmävalikoiden, puhelimen, virittimen, mediatoistimen ja navigoinnin toimintoja jokapäiväisen puheen avulla, ilman määritettyjä muodollisia komentoja.

Uusi TT on Audin ensimmäinen malli, jossa NLU-teknologia on yhdistetty osaksi Nuancen Dragon Drive Connected Car -alustaan perustuvaa täysin puheohjattavaa viihde- ja viestintäjärjestelmää. Kuljettajille ja matkustajille tämä tarkoittaa, että heillä on käytössään autokäyttöön optimoitu, erittäin tarkkaan puheentunnistukseen ja tekstin puheeksi muuntamiseen pystyvä teknologia, joka mahdollistaa normaalin keskustelun kaltaisen vuorovaikutuksen. Se tekee ajamisesta miellyttävämpää ja turvallisempaa, sillä kuljettajan ei tarvitse siirtää katsettaan tiestä eikä irrottaa käsiään ohjauspyörästä. 

"Luonnollisen kielen ymmärtäminen on olennainen osa Audin vallankumouksellista Virtual Cockpit -konseptia. Se tekee auton sisäisten järjestelmien käyttämisestä samalla tavalla intuitiivista kuin ajamisesta", sanoo EB:n Automotive-liiketoiminnan operatiivisista toiminnoista vastaava johtaja Markus Schupfner. "Virtual Cockpit on käyttöliittymäkehityksen tärkeä virstanpylväs, ja se asettaa alalle aivan uudet tasovaatimukset."

EB on integroinut tämän alansa johtavan puheteknologian sovelluskehityksen ekosysteemiin, mikä takaa sujuvan kommunikaation eri sovellusten, kuten navigointijärjestelmän, puhelimen, kalenterin ja muiden järjestelmien kanssa. EB:n ja Audin yhteisesti omistama yritys e.solutions GmbH integroi sovellusvalikoiman käyttöliittymän järjestelmäkokonaisuuteen muodostaen siten saumattoman käyttäjäkokemuksen. Sekä EB että e.solutions käyttivät kehitystyössä EB:n integroitua EB GUIDE -käyttöliittymäohjelmistoalustaa.

NLU-järjestelmä on sulautettu Audin Virtual Cockpit -mittaristoon. Se on aivan uudenlainen käyttöliittymätyyppi, joka on helppokäyttöinen ja intuitiivinen. Ihmiset voivat ohjata ja käyttää navigointia, puhelinta, sähköpostia sekä muita multimediasisältöä luonnollisella puheella. Järjestelmissä, joissa ei ole NLU-teknologiaa käyttäjien täytyy käydä läpi kysymysten ja vastausten ketjuja, ja heidän on käytettävä tiettyjä sanoja ja sanontoja. 

NLU:n ansiosta viihde- ja viestintäjärjestelmä ymmärtää nyt luonnollisia lauseita, kuten "Missä on seuraava huoltoasema?" tai "Missä on lähin ravintola?". Audi TT:n luonnollisen kielen ymmärtäminen on käytettävissä aluksi saksan- ja englanninkielisenä (UK), mutta lisää kieliä on tulossa. Puheohjaus ilman NLU-teknologiaa on saatavissa 20 kielellä.

Uuden Audi TT:n luonnollista kieltä ymmärtävä teknologia on uusi merkittävä askel EB:n, Nuancen ja Audin pitkäaikaisessa äänitekniikkaan liittyvässä yhteistyössä. Audi A1:n esittelystä vuonna 2008 alkanut yhteistyö on tuottanut huippumodernia teknologiaa lukuisiin automalleihin ja -mallistoihin. Uusi NLU-teknologia otetaan asteittain käyttöön myös Audin muissa malleissa.

"Luonnollinen ja intuitiivinen vuorovaikutus on tärkeä tekijä kuljettajan onnistuneen käyttäjäkokemuksen muodostumisessa ja käyttäjien hyväksynnän saamisessa. Audin Virtual Cockpit asettaa käyttömukavuudelle aivan uuden vaatimustason. Olemme ylpeitä siitä, että puhetta ja luonnollista kieltä ymmärtävä teknologiamme on osa uuden Audi TT Roadsterin innovatiivista konseptia", kertoo Nuance Automotiven johtaja Arnd Weil.

 Lisätietoja:

Manuela Papadopol
Markkinointijohtaja, EB:n Automotive-liiketoimintasegmentti
Puh. +1 425 686 3100
Email: [email protected]

Philipp Hanke
EB:n puolesta Weber Shandwick
Puh. +49 89 380179 48
Email: [email protected]   

Larry Weis
EB:n puolesta Autocom
Puh. +1 248 6478621
Email: [email protected]

Nuance:
Vanessa Richter
Nuance Communications
Puh: +32 9 2398031
Email: [email protected]

EB:n lehdistötiedotteet ovat luettavissa osoitteessa: www.elektrobit.com/uutta
Kuvia Audi TT:stä ja Virtual Cockpit -mittaristosta täältä .

Jakelu:
Tärkeimmät tiedotusvälineet

Elektrobit Oyj (EB)
EB on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden vaativiin sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi. Vuoden 2013 liikevaihto jatkuvista toiminnoista oli 199,3 miljoonaa euroa ja liikevoitto oli 8,1 miljoonaa euroa. Elektrobit Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsingissä. www.elektrobit.com

EB:n tuotteet ja palvelut autoteollisuudelle
EB:n Automotive-liiketoiminta on vakiinnuttanut asemansa yhtenä tärkeimmistä autoteollisuuden sulautettujen ohjelmistoratkaisujen tuottajista. Innovatiivisten ohjelmistotuotteiden kehittämisen ohella se on myös erikoistunut autoteollisuuden suunnittelupalveluihin ja konsultointiin. Se toteuttaa monenlaisia ohjelmistoratkaisuja AUTOSAR- ja FlexRay-järjestelmiin sekä viihde- ja viestintäjärjestelmiin, navigointi-, HMI- ja kuljettajaa avustaviin järjestelmiin. EB jatkaa investointeja ominaisuuksien integrointiin ja kehitystyökaluihin nopeuttaakseen autojen sisäisten laitteiden pääsyä markkinoille ja volyymituotantoon. http://automotive.elektrobit.com