Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2017

Print Print this release
25. Syyskuuta 2017

Bittium esittelee Luottamuksellinen-suojaustasolle tietoturvaluokiteltua Bittium Tough Mobile™ -älypuhelinta Cyber Security Nordic -tapahtumassa

Lehdistötiedote

Vapaa julkaistavaksi 25.9.2017, kello 15.45

Bittium esittelee Luottamuksellinen-suojaustasolle tietoturvaluokiteltua Bittium Tough Mobile™ -älypuhelinta Cyber Security Nordic -tapahtumassa

Oulussa, 25.9.2017 – Bittium esittelee tietoturvallisia tuotteitaan ja ratkaisujaan Cyber Security Nordic -tapahtumassa, joka järjestetään Helsingissä 26. - 27. syyskuuta 2017. Tapahtumassa esittelyssä ovat muun muassa Bittium Tough Mobile™ -LTE älypuhelin sekä siihen liittyvä Bittium Secure Suite™ -taustajärjestelmä, jotka ovat vasta saaneet Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskukselta Luottamuksellinen-suojaustason (Confidential) virallisen salaustuotehyväksynnän ensimmäisenä älypuhelinratkaisuna maailmassa. Kokonaisuudella voidaan luoda ja käsitellä turvaluokiteltua aineistoa sekä myös siirtää aineistoa älypuhelimen ja siihen kytkeytyneiden taustajärjestelmien välillä.

Tapahtumassa Bittium osallistuu myös paneelikeskusteluun, jonka aiheena on “Cyber Security Insight – Expert Panel”. Bittiumin osallistujana paneelissa on kyberturvallisuusasiantuntija Markku Korkiakoski.

Esiteltävät tuotteet:

  • Bittium Tough Mobile -älypuhelimessa on runsaasti innovatiivisia ominaisuuksia, jotka on suunniteltu viranomais- ja ammattikäyttöön, jossa on tarve luotettavalle ja tietoturvalliselle viestinnälle. Android -käyttöjärjestelmään pohjautuvan laitteen mekaaninen rakenne on yhdistelmä äärimmäistä kestävyyttä ja nykyaikaisen edistyneen älypuhelimen käyttötuntumaa. Bittium Tough Mobile -älypuhelimessa yhdistyvät laitepohjainen tietoturva-alusta, maailmanlaajuinen LTE-taajuuksien tuki, ammattilaistason ääniominaisuudet sekä mahdollisuus käyttää kahta eri SIM-korttia.
  • Bittium Secure Suite -laitehallinta- ja yhteyssalausohjelmisto mahdollistaa puhelimen tietoturvaominaisuuksien tehokkaimman mahdollisen hyödyntämisen, laitteen luotettavan etähallinnan ja ohjelmiston eheyden varmennuksen, sekä salaa laitteen käyttämät datayhteydet. Bittium Tough Mobile -älypuhelin ja Bittium Secure Suite -ohjelmisto muodostavat yhdessä ainutlaatuisen järjestelmän, jolla voidaan turvallisesti käsitellä salaista ja luottamuksellista aineistoa sekä turvata kriittinen kommunikaatio.
  • Bittium SafeMove® Mobile VPN -ohjelmisto mahdollistaa liikkuville työntekijöille turvalliset ja saumattomat yhteydet yrityksen sisäverkkoon ajasta, paikasta ja verkosta riippumatta. Ohjelmisto mahdollistaa kaikkien IP-pohjaisten sovellusten ja verkkojen hyödyntämisen turvaamalla työaseman ja palveluiden väliset yhteydet heti laitteen käynnistämisestä lähtien. Tiedon salaus on SafeMove® VPN -tuotteessa alan huippuluokkaa ja älykkyys tekee siitä loppukäyttäjille helppokäyttöisen. Helppokäyttöisyys on tärkeä tietoturvaominaisuus. Kun yhteydet muodostuvat älykkäästi ja aina turvallisesti, ei käyttäjän virheille jää tilaa. Samalla työntekijälle jää enemmän aikaa varsinaisten työtehtävien hoitamiseen.
  • Bittium SafeMove® Analytics on verkkoyhteyksien seuranta- ja raportointimoduuli, jonka avulla yritykset voivat kerätä tietoja langattomien verkkoyhteyksien toimivuudesta tuottavuuden ja käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Analytics-työkalu kerää jatkuvaa tietoa verkkoyhteyksistä, kuten yhteyden tilasta, yhteyden vahvuudesta, yhteysnopeudesta, yhteystyypistä ja Wi-Fi-verkoista. Lisäksi ohjelmiston uudet tietoturvaominaisuudet osaavat välittömästi raportoida mahdollisista tietoturvapoikkeamista työntekijöiden käyttämissä mobiililaitteissa. Tämä mahdollistaa kyberuhkiin reagoimisen ilman viiveitä, esimerkiksi sulkemalla poikkeamasta raportoinut laite yritysverkosta tilanteen selvityksen ajaksi.

Lisätietoja Luottamuksellinen-suojaustasolle tietoturvaluokitellusta Bittium Tough Mobile -älypuhelinratkaisusta: www.bittium.com/BittiumToughMobileC .

Lisätietoja:

Jari Sankala
Defense & Security -tuote- ja palvelualueen johtaja
Puh. 040 344 3507
Email: communications(a)bittium.com

Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium

Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja 30 vuoden aikana kertynyttä syvällistä radioteknologian osaamistaan. Asiakkailleen Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja palveluita, tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja ja tuotekehityspalveluita. Lisäksi Bittium tarjoaa korkealaatuisia tietoturvaratkaisuja mobiililaitteisiin ja kannettaviin tietokoneisiin. Marraskuusta 2016 alkaen Bittium tarjoaa asiakkailleen myös terveydenhuollon teknologian tuotteita ja palveluita biosignaalien mittaamiseen kardiologian, neurologian, kuntoutuksen, työterveyden ja urheilulääketieteen osa-alueilla. Bittiumin vuoden 2016 liikevaihto oli 64,2 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2,5 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com