Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2017

Print Print this release
18. Syyskuuta 2017

Bittium on saanut tietoturvalliselle Bittium Tough Mobile™ -älypuhelimelle Luottamuksellinen-suojaustason kansallisen tietoturvaluokituksen

Lehdistötiedote   

Vapaa julkaistavaksi 18.9.2017 kello 9.00

Bittium on saanut tietoturvalliselle Bittium Tough Mobile™ -älypuhelimelle Luottamuksellinen-suojaustason kansallisen tietoturvaluokituksen

Bittium Tough Mobile™ ja siihen liittyvä Bittium Secure Suite™ -taustajärjestelmä ovat saaneet Luottamuksellinen-suojaustason (Confidential) virallisen salaustuotehyväksynnän ensimmäisenä älypuhelinratkaisuna maailmassa. Ratkaisulla voidaan turvaluokitellun aineiston luomisen ja käsittelyn lisäksi myös siirtää aineistoa älypuhelimen sekä siihen kytkeytyneiden taustajärjestelmien välillä.

Oulu, 18.9.2017 – Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus on myöntänyt tietoturva- ja viranomaismarkkinoille suunnatulle Bittium Tough Mobile -LTE älypuhelimelle sekä siihen liittyvälle Bittium Secure Suite -taustajärjestelmälle hyväksynnän käsitellä kansalliselle Luottamuksellinen-suojaustasolle (Confidential) luokiteltua aineistoa. Bittiumin mobiiliratkaisu on ensimmäinen virallisen Luottamuksellinen-suojastason salaustuotehyväksynnän saanut kokonaisuus maailmassa, jolla voidaan luoda ja käsitellä turvaluokiteltua aineistoa sekä myös siirtää aineistoa älypuhelimen sekä siihen kytkeytyneiden taustajärjestelmien välillä.

Luottamuksellinen-suojaustason saavuttamiseksi puhelimelle ja sen taustajärjestelmälle asetetaan erityisiä tietoturvavaatimuksia koskien turvaluokitellun aineiston käsittelyä, tiedostojen turvallista langatonta siirtämistä sekä muuta viestintää. Tätä suojaustasoa varten kehitetty Bittium Tough Mobile -LTE älypuhelin taustajärjestelmineen sisältää Katakri 2015 -vaatimusten mukaisesti kovennettuja toiminnallisuuksia, kuten kovennettu käyttöjärjestelmä, kovennettu käyttäjän tunnistus sekä tiedonsiirto. Katakri 2015 on Suomen viranomaisten käyttämä tietoturvallisuuden auditointityökalu, jota käytetään arvioitaessa kohdeorganisaation kykyä suojata viranomaisen salassa pidettävää tietoa.

Luottamuksellinen-suojaustasolle kehitetyn Bittium Tough Mobilen ainutlaatuinen kaksoiskäyttöjärjestelmätoteutus eli ns. dual-boot -toiminnallisuus tekee Bittium Tough Mobilesta laitteen, jossa samalla alustalla toimii kaksi täysin erillistä toimintatilaa: julkinen ja luottamuksellinen. Julkinen-suojaustason toimintatila on tarkoitettu henkilökohtaiseen viestintään, jossa esimerkiksi sosiaalisen median sovellukset ovat vapaasti käytettävissä. Luottamuksellinen-suojaustason toimintatila on puolestaan täysin eristetty ja tietoturvalliseen käyttöön kovennettu, ja se on tarkoitettu vaativaan tietoturva- ja viranomaiskäyttöön. Tämä kokonaisuus mahdollistaa käyttäjälle samalla laitteella puhumisen ja viestittelyn sekä henkilökohtaisissa asioissa että vaativassa tietoturvakäytössä ja siten kahden erillisen laitteen mukanaan kuljettamisen tarve häviää. Käyttäjä pystyy itse siirtymään toimintatilojen välillä.

”Bittium Tough Mobile ja Bittium Secure Suite -taustajärjestelmä mahdollistavat myönnetyn tuotehyväksynnän kautta yhä laajemman järjestelmän käytön valtion eri organisaatioissa. Kyky käsitellä Luottamuksellinen-tasolle (STIII) luokiteltua tietoa älypuhelinlaitteessa luo viranomaisille uudenlaisia ja entistä ketterämpiä tapoja kommunikoida ja parantaa tiedonvälitystä liikkuvassa ympäristössä. Bittium Tough Mobilen erittelytoteutus mahdollistaa nyt integraatioita useamman eri tietoturvatason ympäristöihin samalla päätelaitteella", kommentoi Kyberturvallisuuskeskuksen tarkastukset ja hyväksynnät -ryhmästä johtava tarkastaja Aki Tauriainen.

”Olemme pitkäjänteisesti kehittäneet tietoturvaosaamistamme keskittyen langattomien yhteyksien ehdottomaan tietoturvaan. Toisaalta olemme myös ainoa älypuhelinten valmistaja, joka kehittää ja valmistaa puhelimet kokonaan Euroopassa, Suomessa. Tämä ainutlaatuinen tietoturvaosaaminen yhdistettynä päätelaiteosaamiseen luo edellytykset valmistaa kokonaisturvallisia päätelaitteita ja integroida tietoturvaominaisuudet syvälle päätelaitteen rautaan ja lähdekoodiin”, sanoo Jari Sankala, Bittiumin Defense & Security -tuote- ja palvelualueen johtaja. ”Hyvä osoitus tämän yhdistelmän vahvuudesta on maailman ensimmäinen älypuhelimeen perustuvan järjestelmän Luottamuksellinen-turvaluokitus”.

Bittium Tough Mobile -älypuhelimessa on runsaasti innovatiivisia ominaisuuksia, jotka on suunniteltu viranomais- ja ammattikäyttöön, jossa on tarve luotettavalle ja tietoturvalliselle viestinnälle. Android -käyttöjärjestelmään pohjautuvan laitteen mekaaninen rakenne on yhdistelmä äärimmäistä kestävyyttä ja nykyaikaisen edistyneen älypuhelimen käyttötuntumaa. Bittium Tough Mobile -älypuhelimessa yhdistyvät laitepohjainen tietoturva-alusta, maailmanlaajuinen LTE-taajuuksien tuki, ammattilaistason ääniominaisuudet sekä mahdollisuus käyttää kahta eri SIM-korttia.

Bittium Secure Suite -laitehallinta- ja yhteyssalausohjelmisto mahdollistaa puhelimen tietoturvaominaisuuksien tehokkaimman mahdollisen hyödyntämisen, laitteen luotettavan etähallinnan ja ohjelmiston eheyden varmennuksen, sekä salaa laitteen käyttämät datayhteydet. Bittium Tough Mobile -älypuhelin ja Bittium Secure Suite -ohjelmisto muodostavat yhdessä ainutlaatuisen käyttövarman järjestelmän, jolla voidaan turvallisesti käsitellä salattua ja luottamuksellista aineistoa sekä turvata kriittinen kommunikaatio.

Lisätietoja Bittium Tough Mobile -älypuhelimen ja Bittium Secure Suite -taustajärjestelmän muodostamasta mobiiliratkaisusta: www.bittium.com/BittiumToughMobileC .  

Lisätietoja:

Jari Sankala
Defense & Security -tuote- ja palvelualueen johtaja
Puh. 040 344 3507
Email: sales1global(a)bittium.com

Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium

Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja 30 vuoden aikana kertynyttä syvällistä radioteknologian osaamistaan. Asiakkailleen Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja palveluita, tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja ja tuotekehityspalveluita. Lisäksi Bittium tarjoaa korkealaatuisia tietoturvaratkaisuja mobiililaitteisiin ja kannettaviin tietokoneisiin. Marraskuusta 2016 alkaen Bittium tarjoaa asiakkailleen myös terveydenhuollon teknologian tuotteita ja palveluita biosignaalien mittaamiseen kardiologian, neurologian, kuntoutuksen, työterveyden ja urheilulääketieteen osa-alueilla. Bittiumin vuoden 2016 liikevaihto oli 64,2 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2,5 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com