Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2019

Print Print this release
14. Maaliskuuta 2019

Bittium lanseeraa sydämen sähköisen toiminnan etämonitorointiin tarkoitetun Bittium HolterPlus™ - ratkaisun EHRA 2019 -tapahtumassa

Lehdistötiedote     

Vapaa julkaistavaksi 14.3.2019, kello 14.00

Bittium lanseeraa sydämen sähköisen toiminnan etämonitorointiin tarkoitetun Bittium HolterPlus™ - ratkaisun EHRA 2019 -tapahtumassa

Oulu, 14.3.2019 – Bittium lanseeraa sydämen sähköisen toiminnan etämonitorointiin tarkoitetun Bittium HolterPlus™ -ratkaisun EHRA 2019 -tapahtumassa, joka järjestetään Lissabonissa, Portugalissa, 17.-19. maaliskuuta 2019. EHRA 2019 on European Heart Rhythm Associationin järjestämä, ja se kokoaa yhteen sydämen rytmihäiriöiden tutkijoita ja terveydenhuollon ammattilaisia kaikkialta maailmasta.

Bittium HolterPlus -ratkaisu mahdollistaa potilaan aikaisemman kotiuttamisen sairaalasta tai hoitolaitoksesta etämonitoroitavaksi esimerkiksi kotiin tai matalamman hoitotason yksiköihin. Potilaan EKG-mittaustieto tallentuu ja siirtyy tietoturvallisesti monitorointilaitteelta lääketieteen etälausuntopalvelualustalle, josta mittatieto on siirrettävissä analyysiohjelmaan kardiologin analysoitavaksi. Tämän jälkeen hoitava lääkäri saa analyysin ja mahdolliset potilaan jatkohoito-ohjeet.

”Bittiumin 30-vuoden kokemus biosignaalien monitoroinnista ja langattomasta teknologiasta tarjoaa terveydenhuoltoon ratkaisuja potilaan etämonitorointiin sairaalan ulkopuolella”, sanoo Arto Pietilä, Bittiumin Medical Technologies -tuote- ja palvelualueen johtaja. “Tämä avaa uusia mahdollisuuksia terveydenhuollon kustannusten hallintaan väestön ikääntyessä ja potilasmäärien jatkuvasti kasvaessa.”

Bittium HolterPlus etämonitorointiratkaisu koostuu kotiutettavalle potilaalle tulevasta Bittium Faros EKG-mittalaitteesta sekä Bittium HolterPlus mobiilisovelluksesta, joka on integroitu tietoturvalliseen älylaitteeseen. Bittium Faros tallentaa EKG-mittatiedon, joka siirretään tietoturvallisen älylaitteen kautta Bittiumin etälausuntopalvelualustaan. Verkossa toimiva Bittiumin etälausuntopalvelualusta toimii potilaan tietojen ja EKG-mittatiedon tallennuspaikkana, josta mittatieto voidaan siirtää Bittium Cardiac Navigator analyysiohjelmaan analysoitavaksi. Mittatiedon perusteella kardiologin antama lausunto tallennetaan takaisin etälausuntopalvelualustaan potilaan jatkohoitoa varten.

EHRA 2019 -tapahtumassa esillä ovat myös vesitiivis Bittium Faros™ -EKG -mittalaite ja Bittium FastFix™ -tarraelektrodi sydämen sähköisen toiminnan pitkäkestoiseen mittaamiseen, Bittium Cardiac Navigator™ -ohjelmisto pitkäaikaisen Holter EKG-tallennuksen tarkkaan analysointiin, Bittium Cardiac Explorer™ -ohjelmisto tapahtumapohjaisen EKG-tallennuksen tarkkaan analysointiin, sekä Bittium Cardiac Rehabilitation System™ -järjestelmää sydänkuntoutuksen reaaliaikaiseen tarkkailuun.

  • Bittium Faros on monipuolinen, vesitiivis EKG-mittalaite, jota käytetään sydämen rytmihäiriöiden varhaiseen havaitsemiseen jokapäiväisessä elämässä. Bittium Faros on erittäin pieni ja kevyt ja se mahdollistaa tarkat pitkäkestoiset EKG -mittaukset ja -tallennukset, sydämen poikkeavien tapahtumien seurannan, sydämen etämonitoroinnin sekä autonomisen hermoston toiminnan arvioinnin.
    Bittium Faros -laitteen avohoidon seurantaratkaisut sisältävät useita ohjelmistovaihtoehtoja sydämen seurantaan. Faros -laitteen sisäänrakennettuja rytmihäiriöiden tunnistusalgoritmeja käytetään havaintojen tallentamiseen ja etämonitorointiin. Bittiumin ratkaisut mahdollistavat potilaiden aikaisemman kotiuttamisen sekä entistä paremmat edellytykset reagoida mahdollisiin ilmeneviin rytmihäiriöihin nopeasti.
  • Bittium HolterPlus on sydämen sähköisen toiminnan etämonitorointiin tarkoitettu ratkaisu, joka koostuu Bittium Faros EKG-mittalaitteesta sekä Bittium HolterPlus mobiilisovelluksesta, joka on integroitu tietoturvalliseen älylaitteeseen. Bittium HolterPlus mahdollistaa potilaan aikaisemman kotiuttamisen etämonitoroitavaksi, sekä etämonitoroitavan potilaan EKG-mittaustiedon tallentamisen ja siirron tietoturvallisesti monitorointilaitteelta lääketieteen etälausuntopalvelualustaan. Etälausuntopalvelualustasta EKG-mittatieto on siirrettävissä analyysiohjelmaan kardiologin analysoitavaksi ja diagnoosi toimitetaan takaisin hoitavalle lääkärille potilaan jatkohoitoa varten.
  • Bittium Cardiac Rehabilitation System on sydänkuntoutukseen käytettävä ratkaisu, jolla voidaan reaaliajassa tarkkailla jopa 16 potilasta samanaikaisesti. Ratkaisu tarjoaa turvallisuutta ja tehokkuutta sydänkuntoutusohjelmaan näyttämällä reaaliaikaisesti jokaisen potilaan harjoituksenaikaisen sykkeen, EKG-käyrän sekä ST-tason muutokset. Langattoman teknologian käyttö mahdollistaa vapauden valita erilaisia harjoituksia monenlaisissa harjoitusympäristöissä.
  • Bittium Cardiac Navigator on täysin uudenlainen ohjelmistoratkaisu kliiniseen Holter EKG-tallennusten analysointiin. Sen käyttäjäystävällinen ja informatiivinen tiedon esitystapa sekä intuitiiviset analyysityökalut helpottavat ja tehostavat useita päiviä kestävien EKG-mittausten analysointia. Bittium Cardiac Navigator on suunniteltu pidempien mittausten tehokkaaseen läpikäyntiin lyhyessä ajassa ja siten nopeuttamaan lopullisen diagnoosin tekemistä.
  • Bittium Cardiac Explorer tarjoaa nopean ja joustavan työskentelytavan tiiviin tapahtumapohjaisen EKG-rytmihäiriöanalyysin toteuttamiseen. Ohjelmiston suurimmat edut ovat aina tarvittaessa saatavilla oleva koko mittausdata, täydet mahdollisuudet käsitellä laitteen tunnistamia tapahtumia, täysi kontrolli päättää raportoinnin sisällöstä sekä mahdollisuus analysoida rajoittamaton määrä mittausdataa.

Bittiumin tuotteisiin voi tutustua messuosastolla F350.

Lisätietoja tarjonnasta: https://www.bittium.com/medical


Lisätietoja:


Arto Pietilä
Medical Technologies-tuote- ja palvelualueen johtaja
Puh. 040 344 3507

Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium

Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja 30 vuoden aikana kertynyttä syvällistä radioteknologian osaamistaan. Asiakkailleen Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja palveluita, tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja ja tuotekehityspalveluita. Terveydenhuollon teknologian alalla Bittium tarjoaa ratkaisuja biosignaalien mittaamiseen ja monitorointiin kardiologian, neurofysiologian, kuntoutuksen, työterveyden ja urheilulääketieteen osa-alueilla. Bittiumin jatkuvien toimintojen vuoden 2018 liikevaihto oli 62,8 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2,8 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu NASDAQ Helsingissä. www.bittium.com